Επιμόρφωση για το μπούλινγκ 

Επιμόρφωση για το μπούλινγκ 

Κύριε διευθυντά
Το bullying δεν είναι μόνο ελληνικό σχολικό φαινόμενο, όμως από τη δική μας εμπειρία διαφαίνεται ένα έλλειμμα διαχείρισής του από τη διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς μας. Κανονικά, αν υπήρχε κατάλληλη επιμόρφωση των διευθυντών και των εκπαιδευτικών, η διαχείριση του φαινομένου αυτού θα αποτελούσε ένα από τα αντικείμενα του προγράμματος. Επανέρχομαι σε προηγούμενη πρότασή μου για τη δημιουργία ξεχωριστού κλάδου διοίκησης σχολείων για έμπειρους εκπαιδευτικούς με εξάμηνη τουλάχιστον ειδική επιμόρφωση. Οσο για τους εκπαιδευτικούς θεωρώ απαραίτητη μια «εισαγωγική» παιδαγωγική επιμόρφωση (έστω ταχύρρυθμη) πριν αναλάβουν υπηρεσία, ώστε με την ολοκληρωμένη προετοιμασία τους να δικαιολογήσουν τον τίτλο του εκπαιδευτικού λειτουργού που τους αποδίδεται.

ΥΓ.: Το bullying στα αγγλικά βγαίνει από τον bully, όπως αποκαλείται ένας ταραξίας μαθητής που συμπεριφέρεται σαν ένας ανεξέλεγκτα επιτιθέμενος ταύρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή