Η ανακαίνιση του Εθνικού Κήπου

Η ανακαίνιση του Εθνικού Κήπου

Κύριε διευθυντά 
Για μία ακόμα φορά ο Εθνικός Κήπος ανακαινίζεται, ίσως για τέταρτη φορά στα τελευταία είκοσι χρόνια. Ημουν μάρτυρας, λόγω των διαδρομών μου Β. Σοφίας – Β. Αμαλίας, πολλών λαθών και καταστροφών που έγιναν κάθε φορά, κυρίως με την ανώφελη καταστροφή παλαιών στοιχείων του.
Η πιο επώδυνη ανάμνηση είναι η καταστροφή της πρώτης, στρογγυλής λίμνης, από την είσοδο της Β. Σοφίας: Η περιφέρεια της όχθης της ήταν από Πεντελικό μάρμαρο (πιθανότατα το αρχικό), πάχους 15 εκ., με άψογη καμπυλότητα του κύκλου, αλλά και το φινίρισμα του χείλους. Αυτή η ομορφιά αφαιρέθηκε (και ποιος ξέρει ποια νεοελληνική πισίνα κοσμεί) και αντικαταστάθηκε από… πολυγωνικό κύκλο, με μάρμαρο, ίσως, 3 εκ., και ανάλογης τέχνης φινίρισμα. Περιττό να προσθέσω ότι και τα αντίστοιχης τέχνης, χειροποίητα παλαιά κάγκελα προστασίας, πήραν τον αντίστοιχο δρόμο. 
Θα πρότεινα στον κ. δήμαρχο να αναζητήσει παλαιές φωτογραφίες, σίγουρα θα υπάρχουν, και μεταξύ των άλλων εργασιών να αποκαταστήσει τη ζημιά. Θα προσέθετα, να φροντίσει να μη γίνουν για μια ακόμα φορά ανακαινίσεις, αλλά αναπαλαιώσεις και αποκαταστάσεις, αν και φοβάμαι, βλέποντας τον κατάλογο των έργων, ότι είναι ήδη πολύ αργά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή