Πολιτική ενισχύσεων και φοροδιαφυγή

Πολιτική ενισχύσεων και φοροδιαφυγή

Κύριε διευθυντά
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφάσισε, με αφορμή τη μεγάλη άνοδο των τιμών βενζίνης και πετρελαίου, την οικονομική ενίσχυση με επίδομα καυσίμων 40 ευρώ για τους έχοντες εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ. Ομως, επειδή το κράτος, λόγω της έντονης φοροδιαφυγής, δεν έχει τα αληθινά στοιχεία για την οικονομική ταυτότητα του καθενός, το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει έλλειψη αλήθειας με την επιβράβευση πολλών φοροδιαφευγόντων. Επρεπε να ευρεθεί τρόπος να δοθεί σε αληθινά εισοδήματα και, κατά τη γνώμη μου, σε χαμηλότερα των 30.000 ευρώ. Αλλως να μη δινόταν. Διαχρονικά έλαβαν χώρα ευτράπελα πράγματα σε περιπτώσεις που επίσης λαμβανόταν υπ’ όψιν το εισόδημα. Υπήρξαν περιπτώσεις και εξακολουθούν να υπάρχουν, στις οποίες ενώ φοιτήτρια π.χ. της Νομικής Αθηνών εδικαιούτο χρηματική υποτροφία, λόγω αληθινού εισοδήματος των γονιών (δημόσιοι υπάλληλοι) δεν την πήρε. Την πήραν όμως παιδιά γονιών με μεγάλα κατά την κοινή γνώμη εισοδήματα (όχι όμως φανερά).

Ακόμη παλαιότερα υπήρξαν περιπτώσεις φοιτητών που στερήθηκαν της δυνατότητας συσσιτίων στις φοιτητικές λέσχες, εξαιτίας μη χορήγησης σχετικών εγγράφων από τους δήμους και τις κοινότητες λόγω παρομοίων κριτηρίων με αυτά του επιδόματος καυσίμων. Μετά τα ανωτέρω φρόνιμο θα ήταν, πάντα κατά τη γνώμη μου, εφόσον δεν είναι γνωστή η αληθινή οικονομική ταυτότητα του καθενός (και μάλλον δεν θα καταστεί γνωστή, λόγω της αδιάλειπτης φοροδιαφυγής παρά τις εκάστοτε διαβεβαιώσεις των υπουργών Οικονομικών περί προόδου – αλήθεια τις πιστεύουν;) να μη χορηγούνται επιδόματα της μορφής των καυσίμων, που τελικά ήταν μεγάλο το συνολικό ποσό και θα μπορούσε να πιάσει τόπο στα γηροκομεία, στα σχολεία, στα νοσοκομεία και αλλού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή