Το μαρτύριό μας από τα ντεσιμπέλ τους

Το μαρτύριό μας από τα ντεσιμπέλ τους

Κύριε διευθυντά 
Εμαθα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην περιοχή της παραλιακής για την εξυγίανσή της από τους ρυπογόνους θορύβους και για τις λυσιτελείς –ελπίζω– αποφάσεις των δημάρχων, που τόλμησαν να παρέμβουν.

Διάβασα και τα θετικά σχόλια του Τύπου για τις ενέργειες αυτές, μεταξύ των οποίων αρκετά και υμετέρων συνεργατών και, ενθαρρυνόμενος από το υπέρ της κοινής ησυχίας ευνοϊκό κλίμα, αποφάσισα να σας γνωρίσω το δράμα ημών των πέριξ της Φοιτητικής Εστίας του Ζωγράφου (οδός Ούλοφ Πάλμε) κατοικούντων, που, από πολλά χρόνια, υφιστάμεθα το μαρτύριο της υποχρεωτικής αϋπνίας από Μάιο μέχρι τέλος Ιουνίου, κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή.

Εκκωφαντικές τυμπανορρυθμικές ηχορρυπάνσεις από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, εξαγριώνουν περιοίκους τριών δήμων, χωρίς καμιά παρέμβαση από τους αρμοδίους! Αρκεί να σας αναφέρω ότι, με κλειστά παράθυρα, με κλιματισμό λόγω της ζέστης και με ωτοασπίδες, είναι αδύνατον να κοιμηθεί κανείς, όσο αυτό το είδος του θορύβου διαρκεί, θορύβου που σε καμιά περίπτωση δεν είναι μουσική…

Διαπίστωσα, ιδίοις όμμασι, το Σάββατο 18/6, ώρα 07.30, ότι ο όπισθεν του κεντρικού κτιρίου της Εστίας χώρος καταλαμβάνεται από άτομα αμφιβόλου φοιτητικής ιδιότητος, που «διασκεδάζουν» υπό τους περιγραφέντες ήχους (μεγάλων διαστάσεων ενισχυτών) τουλάχιστον 119 ντεσιμπέλ εις βάρος ημών των υποχρεωτικά ξενύχτηδων!

Διερωτώμαι: 1) Υπάρχει διευθυντής της Φ.Ε.; 2) Εχει χορηγηθεί άδεια για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση και μέχρι ποια ώρα; 3) Οι πραγματικοί φοιτητές, που υποτίθεται ότι διαμένουν στην Εστία, δεν ενοχλούνται σε περίοδο εξετάσεων;

Αντιλαμβάνομαι τη δυσχέρεια ελέγχου από την Αστυνομία, και την αδυναμία των δημοτικών αρχών τριών δήμων με τους οποίους συνορεύει η Εστία. Πολύ φοβάμαι όμως ότι επιτήδεια άτομα, εκμεταλλευόμενα καταλλήλως τις αδυναμίες του συστήματος, οργανώνουν, κάτω από φοιτητικό μανδύα, «διασκεδαστικές συγκεντρώσεις», ανέξοδα μεν, αλλά ίσως όχι αφιλοκερδώς…

Σε τελική ανάλυση, δεν ενδιαφέρουν τόσο τα παραπάνω, όσο το να μη μας ενοχλούν. Ας κάνουν ό,τι θέλουν μέχρι τις 11 το βράδυ, αρκεί να σέβονται την κοινή ησυχία! Αυτό, πάντως, δύσκολο κατά τη γνώμη μου, θα επιτυγχανόταν με τη διασκέδαση, μετά τις 23.00, μόνο σε κλειστούς χώρους ή μόνο εκεί που αποδεδειγμένα δεν ενοχλούν.
Μ. Λ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή