Δημογραφικό, ΕΝΦΙΑ, νταντάδες

Κύριε διευθυντά

Πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ασχολήθηκε με το δημογραφικό πρόβλημα με καλεσμένη την αρμόδια υφυπουργό. Εκεί μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε για πολλοστή φορά ότι το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας μεγιστοποιήθηκε κατά την παρούσα δεκαετία (2012-2022) και θα απαιτηθεί άλλη μια δεκαετία για να αποδώσουν τα λαμβανόμενα μέτρα της πολιτείας. Επ’ αυτού δεχθείτε παρακαλώ τις λίγες σκέψεις ενός απλού πολίτη.

Βασικές αιτίες επιδείνωσης του προβλήματος, μεταξύ άλλων, είναι η ανυπαρξία αξιοπρεπούς και σταθερής απασχόλησης νέων ζευγαριών και η βαρύτατη επιβολή φόρου ΕΝΦΙΑ (2012) από σοφό (!) καθηγητή συνταγματολόγο – όχι οικονομολόγο παρακαλώ.

Παλιότερα ο κάθε γονιός φρόντιζε να κληροδοτεί στα παιδιά του στο χωριό ή στην πόλη ένα μικρό ή μεγαλύτερο σπίτι για να στεγάσει τη νέα οικογένεια, τώρα του λέει «κάθισε φρόνιμα, διαφορετικά θα σου γράψω το σπίτι». Παλιότερα γνώριζε ότι αν είχε τα ανάλογα προσόντα θα εξασφάλιζε μια άνετη ζωή για να τεκνοποιήσει.

Τώρα, θεωρώ ότι με δημιουργίες ειδικών υφυπουργείων, επιδομάτων, νταντάδων, αγρίως φορολογουμένων πολιτών, δεν υπάρχει ελπίς. Μακάρι να διαψευσθώ!

Θανάσης Ι. Παπαδόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT