Ορθή η απόφαση για τον Χο Τσι Μινχ

Ορθή η απόφαση για τον Χο Τσι Μινχ

Κύριε διευθυντά
Διάβασα το παρακάτω: Ο δε Χο Τσι Μινχ πολέμησε τους Γάλλους για να εγκαθιδρύσει ένα βάρβαρο καθεστώς (Σάκης Μουμτζής «Καθημερινή» 9/8/2022).
Δηλαδή το καθεστώς των Γάλλων στο Βιετνάμ και αργότερα των Αμερικανών ήταν μη βάρβαρο; Και γιατί δεν κατέρρευσε και αυτό του Χο το 1989, αφού ο μεγάλος αυτός επαναστάτης είχε αποβιώσει 20 χρόνια νωρίτερα; Αντίθετα οι Βιετναμέζοι ανέτρεψαν το αιμοσταγές καθεστώς του Πολ Ποτ στην Καμπότζη. Πολλοί του αστικού χώρου μόλις ακούν κομμουνισμό αρχίζουν τα προχουντικά της «εθνικοφροσύνης». Γενοκτονία, ανελεύθερο καθεστώς κ.λπ. Ενώ οι χιλιάδες της Ελληνικής Δημοκρατίας, φερ’ ειπείν, που χρωστούν στις τράπεζες και τους πετούν στον δρόμο επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το στεγαστικό τους είναι ελεύθεροι! Κανείς δεν αυτοκτόνησε ποτέ εξ αυτού του λόγου. Τουλάχιστον το καθεστώς του Χο παρέχει στον λαό του υγεία, παιδεία και στέγη δωρεάν.

Ο Χο Τσι Μινχ ως «άτακτος» δεν ταιριάζει σε πλατεία της Εδεσσας αλλά μάλλον πλάι στον ομαδικό τάφο των ανταρτών του ΔΣΕ στη Φλώρινα. Πάντως, η απόφαση Δένδια κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή