Ο φωτισμός της Αθήνας, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας

Ο φωτισμός της Αθήνας, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας

Κύριε διευθυντά
Τον περασμένο Νοέμβριο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων της Αθήνας με νέα τύπου led χαμηλής κατανάλωσης. Εκτοτε ο κ. Μπακογιάννης αναφέρεται στο έργο αυτό σε κάθε δημόσια παρέμβασή του. Μάλιστα, όταν τον Μάιο επισκεπτόμενος σχολείο είπε σκωπτικά ότι το έργο αυτό είναι απαραίτητο καθώς ο ηλεκτροφωτισμός της Αθήνας έχει αλλάξει ελάχιστα από την εποχή του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα μιας τέτοιας μεγάλης κλίμακας παρέμβασης που θα εκσυγχρονίσει τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης μας. Ωστόσο, μέχρι να υλοποιηθεί αυτή η τιτάνια προσπάθεια, ο δήμος θα πρέπει να φροντίσει και το υπάρχον σύστημα φωτισμού να λειτουργεί σωστά. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα δύο αντικριστών φωτιστικών σωμάτων στην οδό Πατησίων 124 και 133, τα οποία παραμένουν σβηστά εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο παρά τις αναφορές που έχουν γίνει. Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι στον ίδιο δρόμο οι περισσότερες κολόνες φωτισμού που βρίσκονται στις νησίδες είναι επίσης εκτός λειτουργίας.

Είναι θετικό το γεγονός ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει επιδοθεί τα τελευταία τρία χρόνια σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να αλλάξει τα κακώς κείμενα της Αθήνας, με το νέο σιντριβάνι της Ομόνοιας, τις δράσεις αντιγκραφίτι, τα πάρκα-τσέπης, τις ασφαλτοστρώσεις, τους νέους κάδους, το πρόγραμμα «Πρόσοψη» κ.ά. 

Για τον λόγο αυτό είναι πραγματικά κρίμα η εικόνα αυτή της Αθήνας που προσπαθεί να βελτιωθεί, να κηλιδώνεται από τέτοιες δυσλειτουργίες των μηχανισμών του δήμου ή/και της δημοτικής αρχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή