Μαθαίνοντας για τον λόφο Στρέφη

Μαθαίνοντας για τον λόφο Στρέφη

Κύριε διευθυντά
Με αφορμή το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του συντάκτη σας Γιώργου Λιάλιου για την εικόνα εγκατάλειψης του λόφου Στρέφη, που δημοσιεύθηκε στη «Καθημερινή» της 6ης Αυγούστου, χρήσιμο είναι να σημειωθούν τα εξής:

– Η αναβάθμιση των υποδομών του λόφου από τον Δήμο Αθηναίων ξεκίνησε στην τελευταία θητεία του Δημ. Μπέη και ολοκληρώθηκε στη συνέχεια από τον εκλεγέντα τότε (Οκτώβριος 1986) Μιλτ. Εβερτ.

– Οι εργασίες ενίσχυσης του πρασίνου με φυτεύσεις δεν σταμάτησαν τη δεκαετία του ’80, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, αλλά συνεχίστηκαν και την περίοδο 1991-94 σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής.

– Την ίδια περίοδο ξεκίνησε η κατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, στην έκταση της παλαιάς υδατοδεξαμενής, αφού προηγουμένως εξεδόθη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (προεδρεύων Μ. Δεκλερής), που δικαίωνε τον Δήμο Αθηναίων. Τα εγκαίνια του κλειστού γηπέδου μπάσκετ έγιναν από τον υπογράφοντα το 1994.

Εκτοτε, υπό το αμήχανο ή και συχνά αδιάφορο βλέμμα της πολιτείας και του δήμου, φθάσαμε στη σημερινή εικόνα, που δεν είναι αντάξια ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή