Το DNA των Βρετανών

Κύριε διευθυντά
Εύγε και ξανά εύγε στους Βρετανούς. Ολες τις ημέρες που διήρκεσαν οι εκδηλώσεις και οι τελετές, από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ μέχρι και την ταφή της, από τον νέο βασιλιά και τους τιτλούχους μέχρι τον τελευταίο πολίτη της χώρας, από γέροντες, μέχρι μικρά παιδιά, από ναυάρχους, στρατηγούς, πτεράρχους μέχρι τον τελευταίο ναύτη, στρατιώτη ή σμηνίτη (τους αναφέρω με αυτή τη σειρά διότι Senior Service στη Μ. Βρετανία είναι το Royal Navy) μας έδειξαν ότι διαθέτουν και τι σημαίνουν: Σεβασμός, προσήλωση και πίστη στους θεσμούς, τις παραδόσεις, τους τύπους, την πατρίδα, την οικογένεια, την ιστορία, τη θρησκεία. Τι σημαίνουν: Αρτια στρατιωτική εκπαίδευση, πειθαρχία, ακρίβεια κινήσεων, αυτοπειθαρχία, αντοχή, καρτερικότητα, υπομονή, αλληλοσεβασμός.

Ολα τα παραπάνω κυκλοφορούν στο αίμα και το ιστορικό DNA των Βρετανών και είναι αυτός ο συνδυασμός της λειτουργίας των θεσμών και των παραδόσεων, που επιτρέπει σε μια σύγχρονη δημοκρατία να λειτουργεί χωρίς γραπτό σύνταγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή