Της ΔΕΗ τερτίπια

Κύριε διευθυντά
Δεν ξέρω ποιο βρωμερό και τρισάθλιο παιγνίδι παίζει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς των πελατών της, αλλά η πολιτική του «α, συγγνώμη, λάθος κάναμε» συνεχίζεται αδιάπτωτα, και όποιος πέσει στην παγίδα και δεν μπορεί ή δεν έχει το κουράγιο να αντιδράσει, «πληρώνει» και με το παραπάνω.

Προχθές πήρα ηλεκτρονικά, όπως το συνηθίζω, τον λογαριασμό της ΔΕΗ, και παραλίγο να πάθω έμφραγμα και να ενταθεί η αναπηρία που έχω. Οταν είδα τι είχε χρεώσει η ΔΕΗ έναντι διμήνου, κόντεψα να μείνω. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και καιρό εμφανίζεται στους λογαριασμούς η φράση: «Η ΔΕΗ υποδέχεται τις ενδείξεις σας από ……….έως ………… στο ebill και στα καταστήματά της». Προφανώς δείχνοντας εμπιστοσύνη στους πελάτες της τους καλεί να ανακοινώνουν τις ενδείξεις των μετρητών ρεύματος, ώστε βάσει αυτών να τιμολογούνται και να αποφεύγει την άσκοπη μετακίνηση καταγραφέων. Ετσι λοιπόν κι εγώ, στις 8/7/2022 έδωσα τις ενδείξεις ημερήσιας και νυχτερινής κατανάλωσης: δεν θα τις αναφέρω, δεν χρειάζεται. Επειτα από ένα δίμηνο, στις 7/9/2022 έδωσα τις επόμενες ενδείξεις. Υστερα από λίγες μέρες βρήκαμε στην εξώπορτα το κίτρινο αυτοκόλλητο χαρτάκι που αφήνει ο καταγραφέας που δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στο ρολόι. Αλλη αθλιότητα κι αυτή. Κατ’ αρχάς πέρασε μια μέρα νωρίτερα απ’ ό,τι αναγραφόταν στον προηγούμενο λογαριασμό. Δεν χτύπησε καν το κουδούνι να του ανοίξουμε για να διαβάσει τις ενδείξεις. (Θα περίμενε φαίνεται η εξώπορτα να είναι ανοικτή. Ποια εξώπορτα όμως παραμένει ανοικτή συνεχώς μέχρι να περάσει ο καταγραφέας; Θα έχουν προλάβει να περάσουν άλλοι προηγουμένως). Και το σπουδαιότερο, στο κίτρινο χαρτάκι δεν υπήρχε σημειωμένη ούτε ημερομηνία ούτε ώρα επισκέψεώς του.

Περίμενα λοιπόν πως στην τιμολόγηση θα εχρησιμοποιούντο οι ενδείξεις του διμήνου που είχα καταθέσει. Για να μην πολυλογώ, μία απλή αφαίρεση και μία πρόσθεση δίνουν τον συνολικό αριθμό των κιλοβατωρών που είχαμε καταναλώσει αυτό το διάστημα μεταξύ των δύο μετρήσεων. Επειδή είναι χαρακτηριστικός, τον παραθέτω: 750 κιλοβατώρες. Ξέρετε πόσες κιλοβατώρες με είχε χρεώσει η ΔΕΗ στον τελευταίο αυτό λογαριασμό; 2.750. Θα μου πείτε μικρή η διαφορά, θα μπορούσε να ήταν της τάξης των 5, 6, 7 μηδενικών.

Αναστατωμένος και αγανακτισμένος τηλεφώνησα στον αριθμό 8009001000 της ΔΕΗ. Ενας ευγενικότατος κύριος προσπάθησε να με ηρεμήσει λέγοντας ότι είναι λάθος και πως η ΔΕΗ θα μου επιστρέψει βαθμιαία το ποσό. Δηλαδή θα πρέπει πρώτα να βρω το τεράστιο ποσό να πληρώσω τη ΔΕΗ και η ΔΕΗ σταδιακά να με αποπληρώνει. Σπουδαία λογική αυτή. Στο τέλος ο ευγενικός αυτός κύριος μου είπε ότι κάποια στιγμή την ίδια ημέρα θα μου τηλεφωνήσουν για να τακτοποιήσουν την υπόθεση. Ακόμη περιμένω και είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Τα δικά μου τα έχω ήδη εδώ και καιρό συναγάγει: μακριά από μια εταιρεία που εργάζεται ακόμη με καθεστωτικά κριτήρια.
Χαλκίδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή