Γλώσσα, πολιτισμός, ισχυρά μας όπλα

Γλώσσα, πολιτισμός, ισχυρά μας όπλα

Κύριε διευθυντά
Διάβασα στην εφημερίδα σας για την ομιλία «Ελληνική γλώσσα και Ελληνικός Πολιτισμός» του Προκόπη Παυλόπουλου, στο 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων. Τόσο ως μαθήτρια στο Γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, όσο και ως φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Αθηνών, ευτύχησα να έχω δασκάλους όπως ο αείμνηστος Αριστόξενος Σκιαδάς, που με έκαναν να συνειδητοποιήσω τη σημασία και την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Τα ίδια χρόνια που ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν φοιτητής της Νομικής και μοιραζόμαστε τις ίδιες αίθουσες διδασκαλίας στη Σόλωνος.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλέον, επισκέφθηκε την ελληνική εκκλησία στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχιεπισκόπου μας Νικήτα, και εγώ, μέλος της ομάδας ομογενών που είχαμε ταξιδέψει από το Λονδίνο, του μίλησα συγκινημένη για εκείνα τα χρόνια στην Ελλάδα. «Τι μου θυμίζεις!», μου είπε.

Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, η Ελλάδα δεν εκπροσωπήθηκε μόνο από την νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Σακελλαροπούλου. Στη μεγάλη είσοδο των εκπροσώπων των διαφόρων θρησκειών του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ελλάδα ήταν παρούσα με τη μορφή του εκπροσώπου της θρησκείας μας, της οποίας τα Ιερά βιβλία είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα.

Ελληνας τρίτης γενιάς από την Αμερική ο Αρχιεπίσκοπός μας, μεγάλωσε σε μια οικογένεια που κρατούσε ζωντανή την ελληνική γλώσσα και την ελληνική παράδοση. Ο αδελφός του, δάσκαλος των ελληνικών παραδοσιακών χορών, συνέβαλε και συμβάλλει στη διάδοσή τους, όπως ακριβώς και το Λύκειο των Ελληνίδων, στο συνέδριο του οποίου ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή