Η «υπερπροβολή» του Ερντογάν 

Η «υπερπροβολή» του Ερντογάν 

Kύριε διευθυντά
Παρακολουθώντας από νωρίς το πρωί έως και τα βραδινά δελτία ειδήσεων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς –ιδιωτικούς και την ΕΡΤ– μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η τεράστια προβολή, της οποίας «χαίρουν» οι καθημερινές απειλές και απαξιωτικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά της χώρας μας και του ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζω εάν στη γείτονα ο ίδιος απολαμβάνει τέτοια καθημερινή και έντονη δημοσιότητα! Οι ευπρεπείς και χωρίς λεκτικές ακρότητες δηλώσεις, κυρίως του Ελληνα ΥΠΕΞ, αναμφίβολα ωχριούν έναντι εκείνων της ηγεσίας και της αντιπολίτευσης (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής) της Τουρκίας. Αντιθέτως, φαίνεται ότι τρέφουν τη θρασύτητα… 

Εξ αυτών των λόγων, μου έχουν δημιουργηθεί τα εξής ερωτήματα: Γιατί τέτοια δημοσιότητα των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου; Πού αποσκοπεί η σε καθημερινή βάση προβολή τους από τα ελληνικά ΜΜΕ; Γνωρίζουν οι ιθύνοντες κάτι, για το οποίο προετοιμάζουν τους πολίτες; Γιατί η ανοχή από τους αρμόδιους –λαλίστατους επί όλων των άλλων θεμάτων– τέτοιας λεκτικής απαξίωσης της χώρας και της ιστορίας της; Θα πρέπει να επισημανθεί στο σημείο αυτό ότι, εκτός εξαιρέσεων, σημαντική μερίδα των αναλυτών και δημοσιογράφων θεωρεί ότι οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου εντάσσονται στο πρόγραμμά του για συσπείρωση του εκλογικού σώματος της γείτονος, ταυτόχρονα δε από κάποιους άλλους ακούμε ότι «οι τάδε και οι τάδε σύμμαχοί μας, μας αγαπούν» (sic), ότι είναι «φιλέλληνες» και άρα να μην ανησυχούμε(;).

Είναι δεδομένο ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα και ότι ακρότητες, εθνικιστικές κορώνες και «παλικαρισμοί» στις αντιδράσεις μας πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται. Αυτό όμως απέχει παρασάγγας από τη δέουσα στάση που έχουν χρέος να επιδεικνύουν οι εκάστοτε αρμόδιοι έναντι των προκλητικών και ιταμών καθημερινών δηλώσεων και απειλών εις βάρος του Ελλήνων πολιτών και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή