«Τις ωφελείται από τον πόλεμο;»

«Τις ωφελείται από τον πόλεμο;»

Κύριε διευθυντά 
Το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου στον ΣΚΑΪ, εσείς και ο κ. Παύλος Τσίμας, έμπειροι δημοσιογράφοι και καλά πληροφορημένοι, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, καταλήξατε πιθανολογούντες ότι η πρωινή εισβολή στην Ουκρανία δεν ήτο άμοιρος ενός κλίματος κατανόησης των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη Ρωσία. 

Της αυτής κατανόησης που έδειξε προς την Τουρκία η τότε Σοβιετική Ενωσις διά στόματος του πρεσβευτού της Αστάβιν, όταν η Τουρκία απεφάσισε να εισβάλει στην Κύπρο, θεωρήσασα επιβεβλημένο να ενημερώσει προηγουμένως το αντίπαλο στρατόπεδο με το οποίον η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρούσε άριστες σχέσεις. «Θα δείξουμε κατανόηση».

Κινήσεις ανεπιφύλακτης προθυμίας της Ουκρανίας να ενταχθεί άρον άρον στη συμμαχία, «κουδούνισμα στην αυλή της Ρωσίας» κατά τον Πάπα Φραγκίσκο, έδωσαν το έναυσμα αυτού που θα ακολουθούσε. 

Οι ιμιτασιόν ηγέτες μιας κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκής «Ενώσεως», στην προσπάθειά τους να συναιρέσουν συνεριζόμενα, όπως αρχές και συμφέροντα, κατέληξαν να πυροβολούν τα πόδια τους για να τιμωρήσουν τη Ρωσία. 

Εν τω μεταξύ, ο πολύς Ζελένσκι, προφανώς με το αζημίωτο, έφερε τον πόλεμο στη μόδα και «αν δεν είσαι στη Vogue δεν είσαι στη μόδα». 

Πειστικότερη έκθεση οπλικών συστημάτων από τον πόλεμο της Ουκρανίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ρωσία, Αμερική, Ευρώπη, Τουρκία, Αγγλία, ενδεχομένως δε και άλλοι, δοκιμάζουν επί του πεδίου τα όπλα τους και τις αντοχές τους. Τις αντοχές των όπλων τους, αλλά και των λαών τους.
Τις ωφελείται από αυτόν τον πόλεμο; Η Αμερική και η Ρωσία. Γιατί αυτός ο πόλεμος; Διότι η Γερμανία ξέφυγε από τη θέση της και σήκωσε κεφάλι. Τι είπε ο λόρδος Ismey για το ΝΑΤΟ; «Η Αμερική μέσα, η Γερμανία κάτω και η Ρωσία εκτός». Πότε θα λήξει αυτός ο πόλεμος; 

Οταν γονατίσει η Γερμανία, πεινάσει η Ευρώπη και η Αμερική αναγκασθεί να αναγνωρίσει στη Ρωσία το δικαίωμα να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη των θυσιών της. Οι σοβαροί αναλυτές γνωρίζουν ότι επί εδάφους και δι’ αίματος γράφεται η ιστορία. Και η Ουκρανία είναι η ιστορία της Ρωσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT