«Ο δάσκαλος είναι ο θεμέλιος λίθος»

«Ο δάσκαλος είναι ο θεμέλιος λίθος»

Κύριε διευθυντά
Ως παλαίμαχος δασκάλα, παίρνω το θάρρος να σας στείλω παιδαγωγικά μηνύματα, τα οποία πάντα είναι επίκαιρα. Τα βιώματά μου με τα παιδιά για 50 ολόκληρα χρόνια είναι εμβληματικά!

Η εργασία του δασκάλου είναι μεγάλη σε όγκο, λεπτή σε ποιότητα και βαριά σε ευθύνη.

Προσταγή σε κάθε κοινωνία: προσέχετε τον δάσκαλο, είναι ο θεμέλιος λίθος του όλου οικοδομήματος!

Οι Γάλλοι έχουν υψηλή παιδεία, γιατί έχουν προσέξει πολύ τον δάσκαλο. Δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις το παιδί να διαβάσει (να διαβάσει σωστά, καλολογικά, με ήθος και ενσυναίσθηση). Προσοχή στα σημεία στίξης, που δίνουν το νόημα του κειμένου. Για να κατακτήσει όλα αυτά το παιδί, και ο κάθε αγράμματος, χρειάζεται μεγάλη υπομονή, επιμονή και κυρίως αγάπη!

Μεγάλοι παιδαγωγοί έχουν εκδώσει πολλές και διαφορετικές μεθόδους για την κατάκτηση της ανάγνωσης. Ομως καμιά μέθοδος δεν θα ήταν παραγωγική, χωρίς την προσωπική σφραγίδα του δασκάλου!

Σήμερα με τη νέα τεχνολογία, τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το φυσικό βιβλίο!

Χρειάζονται τη βοήθειά μας. Το υπουργείο Παιδείας, δίπλα στο Αναγνωστικό της κάθε τάξης, ας προσθέσει και ένα λογοτεχνικό βιβλίο (παραμύθια, διηγήματα, διάφορες νουβέλες κ.λπ. ανάλογα με την τάξη) για να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το φυσικό βιβλίο! Μεγάλη η ωφέλεια!

Η Ιστορία θα σας ανταμείψει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT