«Το boy δεν κάνει για τη δουλειά»

«Το boy δεν κάνει για τη δουλειά»

Κύριε διευθυντά 
Ενας Σοβιετικός ρώτησε τον Γεώργιο Παπανδρέου τι γνώμη έχει για τη δημοκρατία τους: «Μα… εσείς δεν έχετε δημοκρατία. Αντιπολίτευση έχετε;». «Δεν χρειάζεται, συμφωνούμε σε όλα». «Μην υποτιμάτε τον ρωσικό λαό. Mόνον τα ζώα συμφωνούν σε όλα», απάντησε ο Γέρος της Δημοκρατίας. 

Η στιχομυθία αναδεικνύει τον σπουδαίο ρόλο που παίζει η αντιπολίτευση στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Χωρίς αυτή δημοκρατία δεν νοείται. Αραγε πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας τον ρόλο του; Οπως τον αντιλαμβανόταν ο Γέρος της Δημοκρατίας ή σαν ένα πρόσκαιρο σκαλοπάτι που θα τον ανεβάσει και πάλι στην εξουσία; Στη δεύτερη περίπτωση κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, λέμε σε όλα όχι. 

Ο Κλίντον ήταν εκείνος που διέγνωσε ότι το «boy – το παιδί δεν κάνει για τη δουλειά» και ξεκαρδίστηκε στα γέλια όταν άκουσε εκείνο το αμήχανο «this is a good question». Προφανώς, το boy δεν είχε αντιληφθεί την question. Αν ήμουν στη θέση του κ. Τσίπρα θα το είχα βάλει στα πόδια. Λάθος, κ. Κλίντον. Το boy για τις ελληνικές δουλειές φτάνει και περισσεύει. Το είπε και ο Γεώργιος Κονδύλης –είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το παιδί ο μακαρίτης–, «αν ήξερα πόσο εύκολα κυβερνάς τους Ελληνες, θα τους κυβερνούσα από δεκανέας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT