Περί εμβολιασμών γιατρών – νοσηλευτών

Περί εμβολιασμών γιατρών – νοσηλευτών

Κύριε διευθυντά
Το Σάββατο 26/11/2022, στην εκπομπή «Ιnternationales» του TV5, παρακολούθησα την προσκεκλημένη της ημέρας, διακεκριμένη Γαλλίδα ανοσολόγο Βrigitte Autran, σε συνέντευξή της σχετικά με τους εμβολιασμούς, τόσο αυτούς έναντι του κορωνοϊού όσο και αυτούς έναντι άλλων θανατηφόρων νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένων τροπικών, που –των τελευταίων– δυστυχώς, με τις μετακινήσεις πληθυσμών «συν» τις αλλαγές του κλίματος απειλούν σήμερα και την Ευρώπη. Η Γαλλίδα συνάδελφος, η οποία είναι πρόεδρος στη Γαλλία της επιτροπής COVARS, σπουδαίας επιτροπής τόσο για την ιατρική όσο και για την κοινωνική της σύνθεση και με προορισμό τις συστάσεις για τους εμβολιασμούς αντι-COVID προς την πολιτική ηγεσία και προς τους πολίτες –κάτι ανάλογο με τη δική μας αντίστοιχη επιτροπή που προΐσταται η πραγματικά λαμπρή πρώην καθηγήτριά μου Μαρία Θεοδωρίδου– αναφέρθηκε στους ανεμβολίαστους έναντι του κορωνοϊού ιατρούς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο μη εμβολιασμός των ιατρών συνιστά απόλυτη ανευθυνότητα έναντι των ασθενών και του κοινωνικού συνόλου. Ο εμβολιασμός τους δεν βοηθάει μόνον αυτούς στο να μη νοσήσουν βαριά κι έτσι να στερήσουν την όποια κλινική από την εργασία τους, αλλά και βάζει φραγμό στην ισχυρότατη μεταδοτικότητα του ιού, έστω και μόνο εξασθενίζοντάς την, εφόσον είναι τυχόν φορείς ασυμπτωματικοί. Η θέση τους, ως μάχιμων στα νοσοκομεία, πρέπει να είναι ανεπίτρεπτη».

Θα πρόσθετα και την εξής παρατήρηση στις ορθές, ιατρικά και ηθικά, απόψεις της κ. Αutran: H επίκληση ιατρών ή άλλων υγειονομικών ότι με συνεχή rapid tests διαφυλάσσουν εαυτούς και για την επακόλουθη δήθεν μη μεταδικότητά του είναι χονδροειδής υπεκφυγή και λάθος, λόγω του σημαντικού ποσοστού ψευδώς αρνητικών αντιδράσεων αυτού του test.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT