Δείγμα γραφής κράνος και καπιτσάλι

Δείγμα γραφής κράνος και καπιτσάλι

Κύριε διευθυντά
Οι αιτίες των εργατικών ατυχημάτων είναι πολλές. Μία εξ αυτών είναι και η μη σωστή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), η οποία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τους κανονισμούς κατά τη διάρκεια της εργασίας. Παρατηρούμε πολλές φορές στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών μια κουστωδία από επισήμους (υπουργούς, γραμματείς, τεχνικούς) να επιθεωρούν την πρόοδο των εργασιών σε μετρό (δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης), σε μεγάλα εργοστάσια ή σε ναυπηγεία να περνούν κάτω από γερανούς, και να έχουν ένα κράνος στο κεφάλι τους χωρίς να είναι σωστά ρυθμισμένο και χωρίς το καπιτσάλι (υποσιάγωνο λουρί). Υπάρχει περίπτωση, εάν συμβεί κάτι (ένας μικρός σεισμός, μια φωτιά, μια έκρηξη), τρέχοντας προς την έξοδο, να μείνει το κράνος στο κεφάλι τους; 

Τα ΜΑΠ (ενδυμασία, κράνος, γάντια, ωτασπίδες, μπότες, μάσκα, ζώνη κ.λπ.) έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των εργαζομένων από τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια, οι οποίοι μπορεί να προέλθουν από φυσικούς, χημικούς, βιολογικούς παράγοντες, ηλεκτρικό ρεύμα, ακτινοβολία ή άλλους κινδύνους στον χώρο εργασίας. Βασική προϋπόθεση είναι τα ΜΑΠ να είναι κατάλληλα και να προσαρμόζονται σωστά στο άτομο που τα χρησιμοποιεί, γιατί διαφορετικά όχι μόνο δεν προστατεύουν αλλά αποτελούν πηγή κινδύνου.

Καιρός είναι οι άρχοντες να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μας πείθουν ότι πράγματι είμαστε Ευρώπη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή