«Φανατικός του Μπουκάλα»

Κύριε διευθυντά 
Οντας αναγνώστης και συνδρομητής της «Καθημερινής» για δεκαετίες, τον ξεχωρίζω από όλους τους αρθρογράφους της εφημερίδος.

Μιλώντας για τον εαυτό του έχει πει: «Σπούδασα τα δόντια αλλά με κέρδισε η γλώσσα»! Είναι αξιοθαύμαστος γνώστης και χρήστης της γλώσσας.
Προ μηνών ξεκίνησε στη Βουλή αντιδικία για την ερμηνεία των λέξεων επιδειξίας – επιδειξιομανής. Συνεχίστηκε και στην «Καθημερινή» όπου ο Μπουκάλας διόρθωσε ακόμη και τον Μπαμπινιώτη, με βάση τα λεξικά όπου ο γλωσσολόγος δεν ανέτρεξε!

Κινητή βιβλιοθήκη, πηγή πολλαπλής ενημέρωσης, ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος, βιβλιοκριτικός. Πόσες θαυμαστές ιδιότητες να θυμηθεί κανείς για τον Παντελή Μπουκάλα! Μακριά από κομματικές εξαρτήσεις, δεν χαρίζεται σε κανέναν που κάνει ή λέει κάτι λάθος.

Παραφράζοντας τον ποιητή αναφωνώ πως είναι «η διαμαντόπετρα στης Καθημερινής το δαχτυλίδι».

Τις μέρες που λείπει η εφημερίδα φτωχαίνει. Παρά τον από ετών θαυμασμό μου, λέω και γραπτώς τι πιστεύω για τον αγαπητό Μπουκάλα μετά τις δύο πρόσφατες επιστολές φανατικών θαυμαστών του, στις 7/12 του Φ. Σταυρόπουλου και στις 9/12 του Αντ. Μακρυδημήτρη.

Μακάρι η ζωή να του αυξάνει τη σοφία και τη γνώση που τόσο απλόχερα μας χαρίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT