Ανθρώπων σχέδια και γέλωτες Θεού

Κύριε διευθυντά
Σε επιστολή του κ. Β. Σεϊτανίδη («Κ», 26.11.2022) αναφέρεται ότι η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, το εξακριβωμένα μακροβιότερο πρόσωπο που έζησε στον πλανήτη μας, σε συμφωνία που είχε συνάψει σε ηλικία 90 ετών, το 1965, ένας δικηγόρος θα της κατέβαλλε ένα μηνιαίο ποσό για το διαμέρισμά της με την προοπτική μετά τον θάνατό της αυτό να περιέλθει στην κατοχή του. Μετά τον θάνατο του δικηγόρου το 1995 οι κληρονόμοι του συνέχισαν την καταβολή του ποσού μέχρι το 1997 που πέθανε η Καλμάν, 122 ετών. 

Συμπληρωματικά των προαναφερομένων, το περί τα 380 ευρώ, σε σημερινές τιμές, μηνιαίο ποσό, ουσιαστικά, ήταν δόση αγοράς του διαμερίσματος από τον δικηγόρο με το συνολικό τίμημα προσδιοριστέο, τελικά, από τον χρόνο θανάτου της Καλμάν. Το αξιοσημείωτο, που δεν αναφέρεται στην επιστολή, είναι ότι ο, μάλλον «πονηρούλης» («Πόσα χρόνια θα ζήσει ακόμη;»), δικηγόρος, όταν πέθανε, είχε ήδη πληρώσει περισσότερο από το διπλάσιο της αγοραίας αξίας του διαμερίσματος. Πώς το λέμε; Οταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά! Ο,τι πρέπει για την περίπτωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT