Η πληθυσμιακή μας συρρίκνωση 

Η πληθυσμιακή μας συρρίκνωση 

Kύριε διευθυντά
Πρόσφατα μια σημαντική είδηση πέρασε στα ψιλά γράμματα των μέσων ενημέρωσης. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής πληθυσμού και κατοικιών στην Ελλάδα. Ο πληθυσμός της χώρας φαίνεται να έχει μειωθεί την τελευταία δωδεκαετία κατά 400.000 περίπου!! Ο πληθυσμός μιας χώρας μειώνεται συνήθως όταν οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από τη διοίκηση και την ποιότητα της ζωής.

Στην Ελλάδα τα νεαρά ζευγάρια, τα οποία είναι σε αναπαραγωγική ηλικία, εργάζονται σκληρά κερδίζοντας μικρά συνήθως εισοδήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν εύκολα στα οικονομικά βάρη της γέννησης και της ανατροφής ενός παιδιού. Διότι από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι την ώρα που θα έχει εξοπλισθεί με τα απαραίτητα εφόδια για να μπορεί να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια στον επαγγελματικό στίβο το παιδί, τα έξοδα είναι τεράστια.

Ετσι περιορίζονται συνήθως στην απόκτηση ενός μόνο παιδιού. Από την άλλη πλευρά οι πολύ υψηλοί φόροι σε συνδυασμό με τη φτωχή ανταποδοτικότητά τους, την τερατώδη γραφειοκρατία και την ακρίβεια της ζωής, έχουν σπρώξει πολλούς νέους Ελληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, επιλέγοντας κυρίως τις χώρες της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.

Ζούμε σε μία από τις ακριβότερες χώρες του κόσμου σε σχέση με τα εισοδήματα τα οποία διαθέτει η πλειονότητα των πολιτών και αυτό αναγκάζει ένα καλά εκπαιδευμένο και εργατικό ελληνικό δυναμικό να ξενιτευτεί. Οι κίνδυνοι για την ελληνική κοινωνία από τη δημογραφική αυτή συρρίκνωση είναι πλέον ορατοί. Για να σταματήσει η συρρίκνωση του πληθυσμού και να αντιστραφεί η κατάσταση, πρέπει η Πολιτεία άμεσα να φροντίσει να εξαλειφθούν ριζικά οι αιτίες που την έχουν δημιουργήσει και τη συντηρούν. 

Αλλιώς θα είναι πάντα επίκαιρο το βιβλίο του Νίκου Δήμου: «Η δυστυχία του να είσαι Ελληνας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή