Οι καλές τέχνες και η παιδεία μας

Οι καλές τέχνες και η παιδεία μας

Κύριε διευθυντά 
Η πολιτιστική συνεισφορά των Ελλήνων καλλιτεχνών στον τόπο μας είναι καταξιωμένη, αλλά σημαντική είναι και η ακτινοβολία της σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Οι νέοι που αποφασίζουν να αγωνιστούν στα πεδία της καλλιτεχνίας είναι πολλοί. Και ίσως είναι η μόνη κατηγορία υποψηφίων που κάνει την επιλογή σπουδών με απόλυτη βάση την αγάπη, την αφοσίωση και το ταλέντο στο αντικείμενο του μελλοντικού της επαγγέλματος. Είναι λοιπόν απαράδεκτο να μην έχει λυθεί εδώ και χρόνια το θέμα της εκπαίδευσής τους, των επαγγελματικών τους τίτλων, καθώς και των προσόντων, με τα οποία εισέρχονται στο πεδίο εργασίας τους.

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και η Μουσική Ακαδημία της Κέρκυρας δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των καλλιτεχνικών σπουδών στον τόπο μας. Τα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Εργασίας πρέπει ταχύτατα να συνδυαστούν και να λύσουν τα προβλήματα της Παιδείας στην Τέχνη και πώς ο τομέας αυτός θα ενταχθεί, πάντοτε σύμφωνα με τους νόμους, στις βαθμίδες της ανωτέρας και ανωτάτης πανεπιστημιακής παιδείας. Το Δημόσιο έχει διαθέσιμα πολλά κτίρια και μπορεί να βρει καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας με τους ανάλογους τίτλους, για να διδάξουν στις επίσημες κρατικές Σχολές Καλών Τεχνών. Με τα μέσα αυτά και φυσικά με την προοπτική βελτιώσεων, μπορεί να γίνει η αρχή σχεδόν αμέσως, φυσικά όπως θα ορίζουν και τα ψηφισμένα νομοσχέδια που, εν τω μεταξύ, σύντομα πρέπει να προκύψουν.

Ας δουλέψουν οι υπεύθυνοι της νυν κυβερνήσεως, αλλά φυσικά και των επομένων, για να έχουμε και εμείς στον τόπο μας καλλιτεχνική παιδεία και να μην αφήνουμε νέα παιδιά με αγάπη, αφοσίωση και ταλέντο, αβοήθητα, απροσανατόλιστα και με την πικρία της αποτυχίας και της απογοήτευσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή