Γιατί όχι και ένα υπουργείο καταγγελιών;

Γιατί όχι και ένα υπουργείο καταγγελιών;

Kύριε διευθυντά 
Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έφερε πάλι ανάγλυφα στην επιφάνεια κατά δραματικό και επώδυνο τρόπο, το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία μας, αυτό δηλαδή της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας. 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς. Ο Κώστας Καραμανλής προ πενταετίας είχε χαρακτηρίσει το ρουσφέτι καρκίνωμα που κατατρώει τις σάρκες της χώρας μας. Τώρα που λόγω του συμβάντος είναι όλοι ευαισθητοποιημένοι και βαδίζουμε προς τις εκλογές θα μπορούσε κάποιο από τα κόμματα εξουσίας, στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει, να δεσμευθεί ότι θα ιδρύσει ένα νέο υπουργείο παρά τω Πρωθυπουργώ Αξιοκρατίας και Νέων Ευκαιριών, στο οποίο να καταγγέλλονται από τους πολίτες όλοι οι ρουσφετολογικοί νόμοι και τα πάμπολλα και παντός είδους παραθυράκια που υπάρχουν ανά την επικράτεια. 

Είναι απίστευτο τι έχει σοφιστεί ο Ελληνας προκειμένου να προσπερνά κάθε φορά την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα. Γι’ αυτό μόνο η απόλυτη νομική θωράκιση της πολιτείας μπορεί να πατάξει την ευνοιοκρατία.

Εάν συμβεί αυτό, θα δοθεί ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλη την κοινωνία και κυρίως στους νέους, και θα πνεύσει σ’ όλη τη χώρα καθαρός αέρας. Η νέα κυβέρνηση τότε μόνο θα αποκτήσει το ισχυρό ηθικό πλεονέκτημα και οι αρνητές της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας θα τρέχουν από πίσω της. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει κάποτε ότι «οι λαοί δεν διαμαρτύρονται όταν υποφέρουν, αλλά όταν αισθάνονται ότι αδικούνται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή