H «διαχείριση» της Δημοκρατίας

Κύριε διευθυντά
Η Δημοκρατία μας φαίνεται ότι όντως νοσεί βαριά. Τα συμπτώματα είναι πάρα πολλά. Αναξιοκρατία, απαξίωση των θεσμών, μη τήρηση των νόμων, αυθαιρεσίες παντού, σκάνδαλα κ.ά., ων ουκ έστιν αριθμός, με κορυφαίο, λίαν επώδυνο παράδειγμα, το γεγονός ότι επί είκοσι χρόνια δεν κατάφερε να μπει σε λειτουργία το σύστημα τηλεδιοίκησης των τρένων, με αποτέλεσμα να ζήσουμε τη φοβερή τραγωδία με απώλεια 57 νέων ανθρώπων και παγκόσμια δυσφήμηση της χώρας μας.

Εχουμε κάνει αρκετή πρόοδο αλλά σε πολλά επιμένουμε να είμαστε τριτοκοσμικοί. 

Η Δημοκρατία θέλει σωστή διαχείριση από σκεπτόμενους πολίτες και από έντιμους πολιτικούς για να μην καταλήγει σε ασυδοσία. 

Να θυμίσω ότι τρεις από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας υπήρξαν τύραννοι στις πατρίδες τους και τις ανέδειξαν. Περίανδρος ο Kορίνθιος, Πιττακός ο Μυτιληναίος και Κλεόβουλος ο Ρόδιος. 

Σκέπτομαι ποια θα ήταν η εξέλιξη της χώρας μας αν δεν είχαμε σκοτώσει τον «Τύραννο» (κατά τον Αδαμάντιο Κοραή, Αναστάσιο Πολυζωίδη κ.ά.) Ιωάννη Καποδίστρια!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT