Για τη δήλωση του κ. Θ. Ρουσόπουλου

Για τη δήλωση του κ. Θ. Ρουσόπουλου

Κύριε διευθυντά
Ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, βουλευτής της Ν.Δ., σε πρόσφατη εκπομπή του Οpen για την τραγωδία των Τεμπών, απαντώντας σε ερώτηση για το αν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο τέως υπουργός κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Ο κόσμος είναι πάντοτε υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος».

Η «μία αθλιότητα», την οποία αποφεύγει να κατονομάσει ο κ. Ρουσόπουλος, ήταν οι –ασφαλώς αθεμελίωτες και άδικες– εναντίον του κατηγορίες της τότε αντιπολίτευσης και πολλών ΜΜΕ για το «σκάνδαλο Βατοπεδίου» («το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα», κατά την τότε προπαγάνδα, που κατάφερε προσωρινά να πείσει ακόμη και τον Καραμανλή για «τις διαστάσεις του»!).

Οταν το 2009 έλεγε αυτά στον κ. Καραμανλή, ο κ. Ρουσόπουλος γνώριζε πως, ήδη το 2008:

– Ο κ. Καραμανλής είχε δημόσια δηλώσει: «Υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ».

– Σοβαρές εφημερίδες επισήμαιναν πως οι αναφορές αυτές του κ. Καραμανλή ερμηνεύθηκαν από πολλούς βουλευτές ως αιχμή προς τον τέως υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο («Καθημερινή», 17.12.2008, «Το mea culpa του Καραμανλή για το Βατοπέδι»).

Αναρωτιέται κανείς αν ο κ. Ρουσόπουλος, γνωρίζοντας τα ακριβή γεγονότα των ετών εκείνων, δικαιούται να καυχιέται σήμερα: «Εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή