Οι νέοι, τα δάνεια και η στέγη τους

Οι νέοι, τα δάνεια και η στέγη τους

Κύριε διευθυντά 
Η απόφαση του πρωθυπουργού να διευκολύνει νέους ανθρώπους να αποκτήσουν δική τους στέγη μέσω ευνοϊκής χαμηλότοκης δανειοδότησης είναι οπωσδήποτε μη κατακριτέα. Το ότι βέβαια επιλέγεται η προεκλογική περίοδος για τέτοιου είδους παροχές, αυτό δημιουργεί υπόνοιες για ψηφοθηρία. Αυτό όμως που είναι οπωσδήποτε κατακριτέο είναι ότι το μέτρο εξαιρεί μια κατηγορία νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται να χτίσουν σπίτι σε οικόπεδό τους. 

Γιατί άραγε εξαιρεί η απόφαση του πρωθυπουργού τους νέους αυτούς από την ευνοϊκή δανειοδότηση; Πολλά ακούγονται ότι με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να μοσχοπωληθούν σπίτια που προέκυψαν από κόκκινα δάνεια! Είναι όμως δυνατόν μια ευνομούμενη πολιτεία να αδιαφορεί για τη μερίδα των νέων εκείνων που θέλουν να χτίσουν σπίτι σε δικό τους οικόπεδο! Οι νέοι αυτοί με τον σχεδόν υπερδιπλασιασμό της αξίας των οικοδομικών υλικών εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία περιήλθαν σε δεινή θέση! Εχουν ξεφύγει εντελώς από τον προϋπολογισμό απόκτησης δικής τους στέγης. Δίκαιο θα ήταν το ίδιο μέτρο χαμηλότοκης δανειοδότησης να συμπεριελάμβανε και αυτούς. Καλό το μέτρο, αλλά με την εξαίρεση της κατηγορίας αυτής των νέων γίνεται «μισό καλό». Μάλλον όχι καλό. Γιατί «ου καλόν το καλόν, ει μη καλώς γένηται». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT