Hταν και είναι η οικονομία

Κύριε διευθυντά
Παρακολουθώντας την οικονομική πολιτική των κομμάτων δεν μπορώ παρά να εκφράσω την απορία μου για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διδαχθεί κάτι ή έχει καταλάβει τη συμφορά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και στην Ελλάδα γενικότερα. Εχει δίκιο ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κατανοήσει ούτε τα μισά από όσα έχουν συντελεσθεί στην ελληνική οικονομία». Και πώς να κατανοήσει όταν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή οικονομική παιδεία και εμπειρία σε ανώτατο επίπεδο, αναλίσκεται στα ήκιστα, παραβλέπει την πραγματική οικονομία και προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με φαιδρότητες περί ιδιωτικοποίησης του νερού και ότι ο Ελληνας πολίτης εξαναγκάζεται να ψηφίσει Ν.∆. λόγω αμφισβητούμενων δημοσκοπήσεων και… προπαγάνδας.

Ο Γ. Σεφέρης είχε πει ότι «αυτόν τον θίασο έχουμε, με αυτόν πρέπει να ανεβάσουμε το έργο». Ο θιασάρχης αυτού του θιάσου καλείται να επιλέξει και να χαράξει οικονομική πολιτική, όταν ο ίδιος δεν είναι σε θέση να καταλάβει το δημοσίευμα του Le Point το οποίο τον λοιδορεί και αυτός δηλώνει αφελώς ότι τον… αποθεώνει.

Βεβαίως οι πολίτες δεν έχουν καμία όρεξη να υποστούν ακόμη μια φορά τον θίασο – μπουλούκι, ο οποίος μοναδικό σκοπό έχει να καταλύσει μια ευνομούμενη δημοκρατία (οι περίφημοι αρμοί της Διοίκησης) και να εμπιστευθεί την καθοδήγηση της οικονομίας σε ανεπαρκούς ικανότητας πρόσωπα και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο όπου τα σύννεφα πυκνώνουν και τα μηνύματα περί παγκοσμίου ύφεσης φθάνουν από παντού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή