Turkaegean και Μακεδονία

Κύριε διευθυντά
Ο εξαίρετος κ. Βασίλης Νέδος στο πασχαλινό φύλλο (15-16/4) περιγράφει τις ενέργειες της Ελλάδας για «να ανακοπεί η αναγνώριση του Turkaegean ως εμπορικού σήματος», διότι η κατοχύρωσή του «συνιστά ενέργεια γεωπολιτικής σκοπιμότητας από την τουρκική πλευρά» και «κακής πίστης παραπλάνηση του καταναλωτή». Νομίζω ότι η ελληνική κοινή γνώμη, ευαισθητοποιημένη από την επιθετικότητα του ανατολικού μας γείτονα, θεωρεί αυτές τις ενέργειες της χώρας μας απολύτως δικαιολογημένες και επιβεβλημένες.

Διερωτώμαι όμως: γιατί δεν υπήρξε και δυστυχώς συνεχίζει να μην υπάρχει η ίδια ευαισθησία για την τελείως αδικαιολόγητη αναγνώριση εκ μέρους μας ως «μακεδονικής» της γλώσσας και της εθνότητας (nationality, ήτοι ιθαγένειας, όπως την είχε αποκαλέσει ο κ. Τσίπρας) των Σλάβων γειτόνων μας; Και αν εξαιρέσουμε τους αριστερούς για ευνόητους λόγους, γιατί αυτή η έλλειψη ευαισθησίας παρατηρείται και μεταξύ μη αριστερών συμπολιτών μας συμπεριλαμβανομένων και αρκετών, όχι ενός ή δύο, διακεκριμένων δημοσιογράφων τής αγαπητής «Καθημερινής»; Μήπως η γλώσσα και η εθνότητα έχουν αξία κατώτερη ενός «εμπορικού σήματος;». Ή μήπως η κατοχύρωση αυτών των χαρακτηριστικών δεν «συνιστά ενέργεια γεωπολιτικής σκοπιμότητας» και «κακής πίστης παραπλάνηση» της διεθνούς κοινής γνώμης από τη σλαβική πλευρά;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή