Οι άσχετοι, οι άλαλοι και οι επιλογές

Κύριε διευθυντά
Η επιλογή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές είναι αποκλειστική ευθύνη του αρχηγού του κόμματος και μιας επιτροπής υπευθύνων και σοβαρών ατόμων. Ενας κατάλογος κριτηρίων και χαρακτηριστικών είναι αναγκαία προϋπόθεση ως βάση για την επιλογή. Αλλά αν όλα αυτά είναι αναγκαία για τις εθνικές εκλογές, προκειμένου για τις ευρωπαϊκές, πέραν της απαραιτήτου πίστης στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, πρέπει να είναι εξαιρετικά πολύ αυστηρότερα. Η απαραίτητη δημοφιλία είναι το ελάχιστο και το τελευταίο κριτήριο για την αξιοπρεπή και επωφελή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Το να είναι κανείς ευρωβουλευτής, δυστυχώς εξελίσσεται σε ελκυστικό, προσοδοφόρο «επάγγελμα» με κάποτε ύποπτες και υπόγειες συναλλαγές.

Μερικοί είναι ουσιαστικά «απόντες» ή δεν είναι ικανοί να αρθρώσουν λόγο, να καταθέσουν σοβαρές προτάσεις, όχι μόνο για εθνικά ενδιαφέροντα αλλά και για την αναβάθμιση της Ε.Ε. Ασχετοι ή ανεπαρκώς ενήμεροι των ευρωπαϊκών υποθέσεων και διεθνών προβλημάτων και σχέσεων, δυσκολεύονται να συμμετέχουν ικανοποιητικά και αποτελεσματικά, με λογικά επιχειρήματα σε συζητήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT