«Προσέβαλε όλους τους Κύπριους»

«Προσέβαλε όλους τους Κύπριους»

Κύριε διευθυντά
Oργή και θλίψη προκάλεσε στους Ελληνες της Κύπρου ο χαρακτηρισμός του Χρήστου Στυλιανίδη ως «νατουραλιζέ ομογενή», από τον κ. Τσίπρα. Στο πρόσωπο του κ. Στυλιανίδη προσβάλλει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολόκληρο τον Ελληνισμό της Κύπρου. Και όχι μόνο τον σύγχρονο, αλλά και όλους εκείνους τους Ελληνες της Κύπρου που πολέμησαν παρά το πλευρό των αγωνιστών του 1821, των Βαλκανικών πολέμων, και των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Προσβάλλει τον Χριστόδουλο Σώζο, τον δήμαρχο Λεμεσού, που έπεσε μαχόμενος στο Μπιζάνι τον ∆εκέμβριο του 1912, για να δώσει το δικαίωμα σε κάθε Ελληνα της Κύπρου, όπως έγραφε φεύγοντας «να ζητεί ως αντάλλαγμα του αίματός του την δικαίαν Ενωσιν» της γενέτειρας μετά της μητρός Ελλάδος». (Ο παππούς του πολέμησε εθελοντής στην Ελληνική Επανάσταση υπό τον Φαβιέρο στην Αθήνα και ο πατέρας του εθελοντής στην Κρήτη το 1866). Αλλά κυρίως προσβάλλει τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955-59, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την «Ενωσιν με την Ελλάδα».

Προσβάλλει τον Γρηγόρη Αυξεντίου που κάηκε ζωντανός στο κρησφύγετο του Μαχαιρά, αφού πολέμησε μόνος εναντίον πολυάριθμων Αγγλων στρατιωτών. Προσβάλλει τον δεκαοκτάχρονο συμμαθητή μου Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που βάδισε περήφανος στην αγχόνη ψάλλοντας το «Σε γνωρίζω από την κόψη…».

Οι Ελληνες της Κύπρου νιώθουν πολύ προσβεβλημένοι, κύριε Τσίπρα! Οσο ποτέ άλλοτε.

Ποτέ άλλοτε Ελληνας πολιτικός δεν μας προκάλεσε τόση πικρία και οργή!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή