Πολλοί οι λόγοι που ενθουσιάστηκα

Πολλοί οι λόγοι που ενθουσιάστηκα

Kύριε διευθυντά

Σας γράφω αφότου γύρισα από το Μέγαρο Μουσικής, όπου είχα τη μεγάλη αλλά και ευχάριστη έκπληξη να παρακολουθήσω την πιο απίθανη παράσταση με τον τίτλο: «Ταξίδι στο κέντρο της μουσικής: Η συμφωνική σουίτα».

Θα ήθελα να μεταδώσω μέσω της εφημερίδας σας τα πιο θερμά, ενθουσιώδη, ειλικρινά και γεμάτα θαυμασμό συγχαρητήρια στην ομάδα που ετοίμασε ένα τέτοιο αριστούργημα.

Στην κ. Ευθυμίου, πρώτα, η οποία, με το χαρακτηριστικό στυλ που έχει, μας εξήγησε τις ιστορικές εποχές που έζησαν οι διάφοροι συνθέτες του προγράμματος. Πάντα η ίδια απόλαυση να την ακούμε και να τη θαυμάζουμε.

Τον κ. Παπαγεωργίου έπειτα, ο οποίος με χιούμορ και μεγάλη μουσική παιδεία μάς έδωσε να καταλάβουμε τη διαφορά της μιας σουίτας από την άλλη ανάλογα με το ποιος συνθέτης την έχει γράψει.

Τον μουσικό διευθυντή της υπέροχης Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Λουκά Καρυτινό, ο οποίος διηύθυνε την ορχήστρα με πάθος, χιούμορ και ταλέντο.

Την πολυμελή ορχήστρα και τα μέλη της, μουσικούς αξιόλογους που απολάμβαναν τη συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα.

Και τέλος την κ. Ευαγγελάτου για την έξυπνη σκηνοθεσία της: οι φωτογραφίες, τα σκίτσα, τα βίντεο και ό,τι άλλο χρησιμοποίησε μας έκαναν τα ταξιδεύουμε σε σημερινές αλλά και μακρινές ιστορικές εποχές.

Το πρόγραμμα είχε έναν μεγάλο εκπαιδευτικό σκοπό και τον πέτυχε: Με την κ. Ευθυμίου μάθαμε, με τον κ. Παπαγεωργίου καταλάβαμε, με τον μαέστρο κ. Καρυτινό και την ορχήστρα απολαύσαμε και με την κ. Ευαγγελάτου ταξιδέψαμε.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί την επόμενη σεζόν. Μην το χάσετε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT