Οι δημοσκοπήσεις και το «double score»

Οι δημοσκοπήσεις και το «double score»

Κύριε διευθυντά
Το αποτέλεσμα των εκλογών με την επικράτηση του κόμματος της Νέας ∆ημοκρατίας με ποσοστό διπλάσιο έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (double score), είναι κάτι το οποίο καμία εταιρεία δημοσκοπήσεων δεν δημοσίευσε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. ∆υστυχώς για τις εταιρείες αυτές η βλάβη που έχουν υποστεί είναι ανεπανόρθωτη, διότι από όπου κι αν το πιάσεις… καίγεσαι. ∆εν μπορούσαν να εντοπίσουν το εύρος της διαφοράς; Τότε οι μεθοδολογίες που ακολουθούν είναι απλά εσφαλμένες και επομένως αναξιόπιστες.

Γνώριζαν τη διαφορά, όπως διατείνονται ορισμένοι δημοσκόποι φυσικά κατόπιν εορτής, αλλά επέλεξαν να αυτολογοκριθούν και να δημοσιοποιήσουν μία πολύ πιο μετριοπαθή εκτίμηση φοβούμενοι τις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ και τον ντόρο που θα δημιουργούνταν; Ακόμα χειρότερα! Αυτό είναι αντιδεοντολογικό και συνιστά μία γνήσια μορφή παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αντιεπιστημονισμού. ∆εν χωρά καμία αμφιβολία ότι ένας από τους μεγάλους χαμένους της βραδιάς των εκλογών είναι η τιμή και η αξιοπιστία των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή