Η απλή αναλογική και ο Περικλής

Κύριε διευθυντά
Το άλλοτε ισχυρό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε την απλή αναλογική για τις εκλογές που προηγήθηκαν. Ενα σκεπτικό να μη δίνεται η δυνατότητα σε ένα κόμμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά σε περισσότερα κόμματα. Κάτι που συμβαίνει άλλωστε και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Με επίγνωση της ψυχοσύνθεσης αλλά και της ιστορίας της ελληνικής πραγματικότητας στο συνεταιρίζεσθαι, αφού όλοι οι συνεταιρισμοί που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα είχαν παταγώδη αποτυχία. Ετσι οι Ελληνες ψηφοφόροι απέρριψαν την απλή αναλογική και προτίμησαν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ώστε να μπορεί να παίρνει και να εφαρμόζει γρήγορες αποφάσεις αντί του «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Ο γνωστικός δρόμος είναι πάντα ο καλύτερος. Ακόμα δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μια ισχυρή μονοκομματική κυβέρνηση χρειάζεται και μια εξίσου ισχυρή αντιπολίτευση. Και στην παρούσα κατάσταση δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Ο Περικλής ο Αθηναίος έλεγε: «Οι φίλοι μας είναι αυτοί που μας επισημαίνουν τι πρέπει να κάνουμε και οι εχθροί μας να τα εφαρμόσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT