Η απλή αναλογική και ο Περικλής

Η απλή αναλογική και ο Περικλής

Κύριε διευθυντά
Το άλλοτε ισχυρό κυβερνών κόµµα του ΣΥΡΙΖΑ θεσµοθέτησε την απλή αναλογική για τις εκλογές που προηγήθηκαν. Ενα σκεπτικό να µη δίνεται η δυνατότητα σε ένα κόµµα για αυτοδύναµη κυβέρνηση αλλά σε περισσότερα κόµµατα. Κάτι που συµβαίνει άλλωστε και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Με επίγνωση της ψυχοσύνθεσης αλλά και της ιστορίας της ελληνικής πραγµατικότητας στο συνεταιρίζεσθαι, αφού όλοι οι συνεταιρισµοί που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα είχαν παταγώδη αποτυχία. Ετσι οι Ελληνες ψηφοφόροι απέρριψαν την απλή αναλογική και προτίµησαν µια αυτοδύναµη κυβέρνηση ώστε να µπορεί να παίρνει και να εφαρµόζει γρήγορες αποφάσεις αντί του «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», όπως λέει ο θυµόσοφος λαός.

Ο γνωστικός δρόµος είναι πάντα ο καλύτερος. Ακόµα δεν πρέπει να µας διαφεύγει ότι µια ισχυρή µονοκοµµατική κυβέρνηση χρειάζεται και µια εξίσου ισχυρή αντιπολίτευση. Και στην παρούσα κατάσταση δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Ο Περικλής ο Αθηναίος έλεγε: «Οι φίλοι µας είναι αυτοί που µας επισηµαίνουν τι πρέπει να κάνουµε και οι εχθροί µας να τα εφαρµόσουµε».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή