Τα ερωτηματολόγια, οι αλλοδαποί κι εμείς

Τα ερωτηματολόγια, οι αλλοδαποί κι εμείς

Κύριε διευθυντά
Διάβασα στην «Κ» της 21-5-2023 το άρθρο «Πόσοι ψηφοφόροι άραγε δικαιούνται το ΠΕΓΠ;» (Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση) του καθηγητή κ. Γιώργου Θ. Μαυρογορδάτου, με τις πάρα πολύ εύλογες απορίες του για την ελλιπή ευθυκρισία των δημόσιων λειτουργών του υπουργείου Εσωτερικών, που συντάσσουν απίθανης δυσκολίας ερωτηματολόγια για τους αλλοδαπούς, οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν Ελληνες πολίτες, απαιτώντας κι από πάνω, 70% ορθές απαντήσεις, ενώ είναι λίαν αμφίβολο αν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο «τεστ» ο μέσος όρος των μετεχόντων της ημετέρας υποχρεωτικής παιδείας.

Καθόλου δεν απορώ με τις απορίες του κ. καθηγητή, όμως ας μου επιτρέψει να απορώ με τη μακροθυμία του απέναντι στη δυσλειτουργικότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η Δυσλειτουργική, Διαλυμένη και εν πολλοίς Διεφθαρμένη Δημόσια Διοίκηση (Δ.Δ.Δ.Δ.Δ.), με την πεισματική άρνησή της να αξιολογηθεί, δεν χρειάζεται απλώς αξιολόγηση, αλλά συστηματική κάθαρση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή