Έλληνες και Ιταλοί τίμησαν την Κάλλας

Έλληνες και Ιταλοί τίμησαν την Κάλλας

Κύριε διευθυντά

Στις 21 Μαΐου εκτός από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, έλαβε χώρα στην ιστορική αίθουσα του Παρνασσού στην Αθήνα μια σημαντική πολιτισμική εκδήλωση από τα μέλη της ιταλικής εταιρείας «Societa di danza» και τα μέλη του ελληνικού παραρτήματος του ιταλικού αυτού πολιτισμικού οργανισμού, τα οποία είχαν και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η απόδοση τιμών στην Ελληνίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννησή της.

Σαράντα Ιταλοί και Ελληνες χόρεψαν ανεπιτήδευτα με χάρη, αρμονία και μαθηματική ακρίβεια ιστορικούς ευρωπαϊκούς χορούς του 19ου αιώνα φορώντας ενδυμασίες της εποχής με τη συνοδεία μουσικής από όπερες του Giuseppe Verdi, ενώ η αξεπέραστη φωνή της Μαρίας Κάλλας πλημμύριζε και δονούσε την ιστορική αίθουσα του Παρνασσού.

Η εκδήλωση αυτή τόνισε για μια ακόμη φορά την ανθρωποκεντρική δύναμη του ευρωπαϊκού πολιτισμού και ειδικότερα της κλασικής μουσικής και της όπερας που με τόσο πάθος υπηρέτησε και ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας.

Δρ Νίκος Βασιλάτος

Επίτιμος δικηγόρος – Ιστορικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή