«Η μεγάλη καρδιά του Στάλιν και η άρπα»…

«Η μεγάλη καρδιά του Στάλιν και η άρπα»…

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της 9/3/2024 δημοσιεύθηκε επιστολή του κ. Αντώνη Βενέτη, σχετικά με το χαιρετιστήριο στον Στάλιν που απηύθυνε η 3η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, η οποία συνήλθε στις 10-14 Οκτωβρίου 1950. Ενα χαιρετιστήριο που εκφράζει, έξω από κάθε μέτρο, τον θαυμασμό του ΚΚΕ προς τον Στάλιν.

Θα ήθελα να προσθέσω μία περικοπή του λόγου που εκφώνησε ο Ζαχαριάδης με την ευκαιρία του εορτασμού για τα εβδομήντα χρόνια του Στάλιν. (Στέλιος Κούλογλου, «Μαρτυρίες για τον Εμφύλιο», σελ. 436-437): «Οι μοναδικές μορφές με τις οποίες ο Στάλιν μπορεί να μετρηθεί είναι οι θεοί και οι ημίθεοι της αρχαιολογικής μυθολογίας. Οι αρχαίοι τοποθετούσαν από άγνοια και μυστικοπάθεια τους ανύπαρκτους αθανάτους πάνω στον Ολυμπο. Οι αθάνατοι του κομμουνισμού, οι Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν, κατέκτησαν την αιωνιότητα γιατί δημιούργησαν το λαμπρότερο οικοδόμημα της έως σήμερα ανθρώπινης κατάκτησης και πραγματοποίησης: το οικοδόμημα του κομμουνισμού. Ο Στάλιν είναι ο παντοδύναμος και ακαταμάχητος τιμονιέρης που κρατάει στέρεα το τιμόνι της ιστορίας και οδηγεί αλάνθαστα μέσα από σκοπέλους και υφάλους την ανθρωπότητα προς την τελική και ολοκληρωτική απολύτρωση.

Ο Στάλιν είναι μια μεγάλη καρδιά που περικλείει όλο τον κόσμο. Ο Στάλιν είναι σαν την αρχαία αιολική άρπα που ανταποκρίνεται και παίζει στην παραμικρή πνοή του αέρα.

Δονείται στον κάθε αναστεναγμό και πόνο, στην κάθε ελπίδα και προσδοκία της ανθρωπότητας».

Είναι απίστευτο πού μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο η τυφλή, η φανατική προσήλωση σε μία ιδεολογία. Πρόκειται για το χειρότερο ναρκωτικό για τη σκέψη και τη γόνιμη ανάπτυξή της.

*Επίτιμος Διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτιμος Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου, πρ. Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Γεωργίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT