Απόδημος Ελληνισμός και περί διχόνοιας

Απόδημος Ελληνισμός και περί διχόνοιας

Κύριε διευθυντά

Με μεγάλη μου λύπη διάβασα το άρθρο σας (φ. 12/5/2024) με τίτλο «Τα εμφύλια πάθη της ομογένειας» και έτσι έμαθα ότι το σπουδαιότερο κομμάτι του Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται διαιρεμένο. Κατάλαβα επίσης ότι όπως αυτό ανησυχεί εσάς, πρέπει να μας ανησυχεί όλους. Οι συνέπειες αυτής της διχόνοιας μπορούν να αποβούν καταστροφικές στο έργο τους, αποδυναμώνοντας το πιο αποτελεσματικό μέρος του Ελληνισμού.

Στα άρθρα σας πάντα τονίζατε τη σημασία των Απόδημων Ελλήνων, αλλά η έλλειψη ενός κοινού σημείου αναφοράς, ενός πόλου έλξης που θα μας φέρει κοντά στην πατρίδα, μειώνει πολύ την αποτελεσματικότητα του έργου που μπορεί να γίνει.

Στο παρελθόν πρότεινα ότι η «Καθημερινή» θα μπορούσε να αφιερώνει τακτικά ένα μικρό αφιέρωμα που θα απευθύνεται στον Απόδημο Ελληνισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους απόδημους αναγνώστες σας να εκφράσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν καθώς και τις απόψεις τους.

Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο η Πολιτεία μπορεί να βοηθήσει.

*Twyford, England

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT