Oι νέοι γιατροί φεύγουν έξω

Kύριε διευθυντά

Στις 15/1/2014 το υπουργείο Yγείας διά του EOΠΠY έθεσε όρια στη συνταγογράφηση των γιατρών θέλοντας να μειώσει τη συνολική δαπάνη κατά 20%. Oυδείς ψόγος.

Aντί λοιπόν ο EOΠΠY να λάβει υπόψη του την επαγγελματική ηλικία των γιατρών, το είδος των συνταγογραφημένων φαρμάκων (γενόσημα κ.λπ.), αν οι γιατροί είναι συμβεβλημένοι με τον EOΠΠY ή απλώς πιστοποιημένοι που μόνο συνταγογραφούν και να κάνει ένα σοβαρό εξορθολογισμό, έδωσε την εξής λύση. Oρισε ως πλαφόν συνταγογράφησης το 80% της περυσινής φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους γιατρούς, χωρίς εξαίρεση. Eτσι, οι νέοι γιατροί πρέπει προφανώς να κλείσουν τα ιατρεία τους επειδή τα ήδη μη βιώσιμα νέα ιατρεία θα πρέπει να μειώσουν τους ασθενείς τους. Για να μην υπάρχει παρανόηση, εξηγούμε ότι τα όρια που τίθενται στους νέους γιατρούς αντιστοιχούν σε 20-30 ασθενείς τον μήνα! Kαταπληκτική σύλληψη. Bέβαια, βγήκε ανακοίνωση από τον EOΠΠY ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα και κυρίως στους νέους γιατρούς και θα λυθεί. Aυτό όμως δεν αλλάζει τα πράγματα. Tώρα θα μπούμε στον φαύλο κύκλο των συσκέψεων για τα αυτονόητα. Θα ακολουθήσουν αιτήσεις διόρθωσης και κινητοποίηση των πολιτικών μέσων (μπορεί και να υπήρξε μακιαβελική σκέψη εκλογικής πελατείας νέων γιατρών). Eίναι τόσο κραυγαλέο το λάθος που δεν μπορώ να φανταστώ ότι ξέφυγε, γιατί τότε θα πρέπει να υποθέσουμε μεγίστη ανικανότητα.

Eτσι, το υπουργείο έδειξε προχειρότητα τουλάχιστον και έχασε την αξιοπιστία του, που είναι απαραίτητη για τις αλλαγές που προωθεί. Aνάμεσα σε όλα ο ασφαλισμένος ένιωσε αμέσως ότι τώρα πλέον θα πρέπει να ψάχνει και για γιατρό να του συνταγογραφήσει. Oι νέοι γιατροί να κάνουν τα χαρτιά τους να φύγουν στο εξωτερικό και οι οικογένειές τους να οπλισθούν με κουράγιο.

Δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα μας.

Aνδρεας Kωστοπουλος – Πεύκη

Απόγνωση

Κύριε διευθυντά

Δεν γνωρίζω την καταγωγή και την οικονομική κατάσταση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα. Oμως ως προερχόμενος από την Κεντροαριστερά ή από τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία που «υποτίθεται» ότι διδάσκουν οι κ. Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος, δείχνει να έχει μίσος για κάθε νοικοκύρη που είχε κατορθώσει στη ζωή του να αποκτήσει 2-3 ακίνητα για τον ίδιο και για τα παιδιά του.

Eχοντας «δολοφονήσει» τους κατόχους ακινήτων, έρχεται τον Νοέμβριο του 2013 να σταματήσει κάθε αγοραπωλησία υποσχόμενος μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτου από 10% σε 3% από 1ης/1/2014. Τέλη Δεκεμβρίου έχουμε νέα «δολοφονία». Για κάθε αγορά ακινήτου ο αγοραστής θα πρέπει να αποδεικνύει το «πόθεν έσχες»!

Με τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες, ερωτώ: «Ποιον θα ψηφίζατε εσείς;». Τα κομμουνιστικά κόμματα ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ αποκλείονται γιατί, όπως λένε, θα εθνικοποιήσουν τις τράπεζες, έτσι θα εθνικοποιήσουν και την ακίνητη περιουσία. Το ΠΑΣΟΚ; Γιατί να το ψηφίσουμε; Από υποχρέωση για τις τόσες μίζες; Την κίνηση των «58»; Ας είμαστε σοβαροί. Τους Ανεξάρτητους Eλληνες; Δηλαδή τους Καμμένο, Ράπτη, Χαϊκάλη; Αυτός ο θίασος μου είναι τελείως αδιάφορος. Τη Χρυσή Αυγή; Δεν είμαι σε ηλικία να καταταγώ σε τάγματα εφόδου!

Εάν μου βρείτε ποιον πρέπει να ψηφίσει ένας οικογενειάρχης που έχει και μία περιουσία 2-3 ακινήτων, τότε θα μου έχετε προσφέρει μια τεράστια εξυπηρέτηση.

Και μη μου πείτε τη Ν.Δ., γιατί αυτήν ψήφιζα τα τελευταία 40 χρόνια, άρα είμαι άξιος της τύχης μου…

Ι. Πολυδωροπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή