Γράμματα Aναγνωστών

Παρεξηγήσεις

Κύριε διευθυντά

Η αντιπαράθεση Αλιβιζάτου – Καλύβα οφείλεται αρχικά σε μια δικαιολογημένη από την πλευρά του κ. Καλύβα έκρηξη οργής για τον ξυλοδαρμό του Νίκου Μαραντζίδη, με δύο αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις που εκτροχίασαν την ανταλλαγή απόψεων.

Η πρώτη πιστεύω ότι ήταν η παρεξήγηση για το ποιους εννοούσε ο κ. Καλύβας ως «η κλίκα των γερασμένων πανεπιστημιακών με περιορισμένο έργο…». Και η δεύτερη παρεξήγηση, ότι ο κ. Αλιβιζάτος είχε αποφύγει στο παρελθόν να καταδικάσει την (αριστερή) βία στο πανεπιστήμιο.

Μπορώ να πιστοποιήσω ότι ο κ. Αλιβιζάτος ως μέλος της λεγόμενης «Επιτροπής των Σοφών» κατά την περίοδο της υπουργίας Γιαννάκου, στηλιτεύθηκε στους τοίχους της Σόλωνος σαν χωροφύλακας με κλομπ ακριβώς γιατί είχε καταδικάσει τη φυσική και λεκτική βία στα ΑΕΙ.

Θανος Βερεμης – Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μικρολίμανο ώρα… μηδέν!

Κύριε διευθυντά

Θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο Μικρολίμανο; Σίγουρα όχι. Τα αυτοκίνητα συνωστίζονται, το parking δεν έχει θέσεις, τα εστιατόρια και τα μπαρ φαίνεται να είναι υπερπλήρη και ο θόρυβος από τα μπαρ είναι τόσο δυνατός όσο υποτίθεται ότι πρέπει να είναι. Με λίγα λόγια, υπάρχει πολλή κίνηση.

Δυστυχώς, υπάρχει και κάτι άλλο, σύνηθες, το οποίο κάποιος από τον Δήμο Πειραιά ή τον Οργανισμό Τουρισμού θα έπρεπε να προσέχει συχνότερα. Πρόκειται για τη «βρωμιά» – ένα χάος βρωμιάς που φαίνεται να είναι ενδημικό φαινόμενο, το οποίο βεβαίως δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί μέρος του χρώματος του τοπίου.

Κάδοι σκουπιδιών ξέχειλοι από σκουπίδια τα οποία μάλιστα πέφτουν γύρω γύρω στους κάδους, σκαλοπάτια που έχουν να σκουπιστούν και να καθαριστούν πολύ καιρό, δρόμοι γεμάτοι με ξερά φύλλα και βέβαια… τα πανταχού παρόντα περιττώματα σκύλων.

Το να είμαστε ενθουσιασμένοι με την αύξηση των τουριστών δεν είναι αρκετό. Ισως μια μέρα αυτοί οι τουρίστες βρουν έναν πιο καθαρό τόπο κάπου αλλού.

Μήπως η νέα δημοτική αρχή του Πειραιά πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα για να μη δημιουργούνται τόσο άσχημες εντυπώσεις σε έναν τόσο όμορφο τουριστικό χώρο;

Βαγγελης Κουλουρης

Κακοποίηση της γλώσσας

Κύριε διευθυντά

Επιθυμώ να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον κ. Δ. Καστρινάκη για την επιστολή του της 4/7 και τις παρατηρήσεις του σχετικά με την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Στα εύστοχα παραδείγματα  που παραθέτει θα ήθελα να προσθέσω ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο και μάλιστα μεταξύ εγγράμματων. Την έκφραση «επέτρεψέ μου»… αντί του ορθού «επίτρεψέ μου». Και όμως θα ήταν τόσο απλό να ανατρέξει κανείς στον πληθυντικό «επιτρέψατέ μου» για να αντιληφθεί το λάθος.

Ν. Προχωρης – Μετς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή