Tο παράδειγμα ως ιδιότητα

Κύριε διευθυντά

Παραλλάσσοντας τον τίτλο του ωραίου άρθρου της Μαρίας Κατσουνάκη στις 13 Μαρτίου «Το “βουλευτιλίκι” ως ιδιότητα», έχει πολλά να πει κάθε εχέφρων πολίτης με τη σειρά του. Τόσα που δεν θα χωρούσε ολόκληρη σελίδα της φιλόξενης «Κ». Διότι πράγματι, η στάση και η συμπεριφορά των «πατέρων» του έθνους είναι απαράδεκτες. Ψήφισαν εκατοντάδες νόμους και διατάξεις, που οδήγησαν σε ανθρωπιστική κρίση τη χώρα, ενώ αυτοί με τη σειρά τους έμειναν γαντζωμένοι στα ατέλειωτα προνόμια, παροχές και ατέλειες που μόνοι τους έχουν κατά καιρούς ψηφίσει για τον εαυτό τους. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Για το θέμα έχουν γραφτεί δεκάδες άρθρα και κριτικές από σοβαρούς δημοσιογράφους και επαΐοντες όλου του φάσματος των πολιτών. Κανείς δεν είπε μπράβο στους βουλευτές που παίρνουν τόσα. Η κριτική είναι αρνητική ακόμη και για τη σύγκριση με παροχές που έχουν συνάδελφοί τους σε κοινοβούλια άλλων προηγμένων και όχι καθημαγμένων κρατών. Μάλιστα η κριτική μεταβάλλεται σε κωμωδία, όταν ακούει κανείς κουβέντες όπως ενός μη εκλεγέντος που είπε εν μέσω κρίσης το αμίμητο, ότι «οι βουλευτές έχουμε κάνει το σ… μας παξιμάδι»!

Αφορμή για το άρθρο της η κ. Κατσουνάκη πήρε από την κατά πλειοψηφία άρνηση των βουλευτών της συγκυβέρνησης να μη συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του πρωθυπουργού για μη χρήση βουλευτικού αυτοκινήτου! Φαίνεται δυστυχώς οι βουλευτές ότι ξεχνούν τη δύναμη του παραδείγματος. Ας θυμηθούν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος στην έρημο που όλοι διψούσαν έχυσε το λίγο νερό που του έφεραν οι υπασπιστές του, συμπαρατασσόμενος στην ταλαιπωρία του στρατεύματός του. Και προφανώς έτσι τους οδήγησε σε περηφανείς νίκες και γράψιμο λαμπρών σελίδων δόξης. Ενώ τώρα ο καταναγκασμός, μάλλον θα έχει ατυχή κατάληξη.

Δημητρης Γεωργαντας – Χειρουργός – Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή