Η χαλάρωση των θεσμών

Κύριε διευθυντά

Με αφορμή το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες με τις καταλήψεις και τα πλήγματα που δέχεται η έννομη τάξη, με την απόπειρα εισβολής στη Βουλή, τη βίαιη κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την εκ νέου κατάληψη της Νομικής Σχολής, τη βεβήλωση του γειτονικού ιερού ναού των Αγίων Αναργύρων, τα γκράφιτι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τους τόσους βανδαλισμούς σε αγάλματα και μνημεία της Αθήνας, είναι πραγματικά τραγικό η επίσημη συντεταγμένη πολιτεία, οι διάφοροι φορείς, η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα, ακόμη και η Δικαιοσύνη, να μη μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα αυτά, που συνοδεύονται και με εκτεταμένες φθορές της δημόσιας περιουσίας.

Η βία δεν είναι λύση. Το υπουργείο Παιδείας, για μία ακόμα φορά πειραματίζεται και παλινωδεί, όσο και αν ισχυρίζεται ότι κινείται με καλές προθέσεις… Οι όποιες καλές προθέσεις δεν αρκούν για να σταματήσουν τον κατήφορο μιας μικρής μερίδας φοιτητών, αλλά δυστυχώς και πανεπιστημιακών και εξωθεσμικών, που ενθαρρύνουν ή και ανέχονται την απαξίωση του Πανεπιστημίου. Τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης αυτής νοοτροπίας και της έλλειψης οποιασδήποτε σχετικής πρωτοβουλίας δεν συντελούν στον εξορθολογισμό του χώρου της Παιδείας και πλήττουν όλους μας.

Και θέτουμε το ερώτημα: Μέχρι πότε οφείλει η κοινωνία να αναμένει το κράτος να ασκήσει επιτέλους τα καθήκοντά του για την τήρηση της έννομης τάξης και την προάσπιση του δικαιώματος στη μάθηση;

H χώρα έχει θεσμούς και δομές.

Ας μην καθυστερήσουμε άλλο. Να δράσουμε τώρα.

Το Διοικητικο Συμβουλιο της Κινησης Πολιτων για μια Ανοικτη Κοινωνια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή