Εισιτήριο από χέρι σε χέρι

Κύριε διευθυντά

Τους τελευταίους μήνες, εξερχόμενος σταθμών του μετρό, έχω παρατηρήσει συνεπιβάτες μου να δίνουν το εισιτήριό τους σε αγνώστους τους επιβάτες, που εισέρχονται προς τους χώρους επιβιβάσεως, ώστε να κάνουν τη διαδρομή χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.

Σε δύο περιπτώσεις που ρώτησα τους «δωρητάς» γιατί το κάνουν αυτό, μου απάντησαν βλακωδώς ότι «το εισιτήριο έχει υπόλοιπο χρόνο και να μην πάει χαμένο». Οταν τους εξήγησα ότι η κίνηση είναι μια απάτη εις βάρος της κρατικής εταιρείας που εκμεταλλεύεται τους συρμούς και η χειρονομία τους δημιουργεί ελλείμματα που τα πληρώνουμε όλοι μέσω των φόρων, παραδέχθηκαν ότι έχω δίκαιο και ότι δεν το είχαν σκεφθεί. Δεν ξέρω την πραγματική έκταση του φαινομένου και τη ζημία που προκαλείται σε βάρος της εταιρείας του μετρό και αν οι αρμόδιοι έχουν αντιληφθεί την απάτη που γίνεται. Νομίζω ότι ένας έλεγχος και μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού θα ήταν προς το συμφέρον της εταιρείας και του κράτους.

Γεωργιος Αραμπατζης – Ιατρός, Χολαργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή