Εν τη ενώσει για τον Μαραθώνα

Εν τη ενώσει για τον Μαραθώνα

Κύριε διευθυντά

Η ημερίδα που οργάνωσε στις 7 Ιουνίου 2016, στο Μουσείο της Ακρόπολης, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τη σωτηρία του Μαραθώνα, περίμενα ότι θα συγκινούσε περισσότερο τα ΜΜΕ. Επειδή μας πρόσφερε ένα υπόδειγμα για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται τα καυτά προβλήματα και άλλων, εξίσου εμβληματικής σημασίας, περιοχών του τόπου μας. Στόχος της ημερίδας αυτής ήταν να γνωστοποιηθούν οι δρομολογημένες προσπάθειες για την αποκατάσταση και την ανάδειξη τόσο του φυσικού όσο και του ιστορικού περιβάλλοντος στον Μαραθώνα, με συντονισμένες ενέργειες, με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα σταδιακής εφαρμογής, κυρίως όμως με τη συναινετική σύμπραξη αρμόδιων φορέων και ειδικών κατά κλάδο ερευνητών.

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις ανέδειξαν ως κεντρικό άξονα, ως κοινό παρονομαστή, την ανάγκη μιας ολόκληρης σειράς από αλληλένδετες διαδικασίες. Αυτό φάνηκε από τις ομιλίες του δημάρχου, του αντιπεριφερειάρχη και της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, του προέδρου του ειδικού φορέα για την προστασία του Μαραθώνα, του προϊσταμένου στη Διεύθυνση Σχεδιασμού Μητροπολιτικών Πάρκων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Η τελευταία επωμίζεται μάλιστα τη βαριά ευθύνη της ανακάθαρσης της παραλίας, εφαρμόζοντας –όσο κι αν φαίνεται απίστευτο– την ισχύουσα νομοθεσία! Την ημερίδα εμπλούτισαν με ενδιαφέρουσες προτάσεις αρχιτέκτονες τοπίου και ορνιθολόγοι, ερευνητές της βιοκαλλιέργειας, ιστορικοί και παιδαγωγοί. Το όραμα της Ελληνικής Εταιρείας για τον Μαραθώνα με την κινητοποίηση ενός ολόκληρου κόσμου, όπως το ανέπτυξε η Λυδία Καρρά, ας ελπίσουμε ότι θα βρει τους υποστηρικτές του. Τους οποίους χρειαζόμαστε επειγόντως.

Aγγελος Δεληβορριας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή