Ο πολιτισμός μας και τα τετράποδα‬

Ο πολιτισμός μας και τα τετράποδα‬

Κύριε διευθυντά

Φέτος στην Υδρα υπάρχει οργασμός εκθέσεων και μουσικών βραδιών με την υποστήριξη του δήμου. Επίσης,‬ αξιοσημείωτο είναι ότι οι «περυσινές» γάτες κυκλοφορούν ακόμη… Δεν φολιάστηκαν. Τα εύσημα στον νέο δήμαρχο κ. Κουκουδάκη ο οποίος φρόντισε γι’‬ αυτό. Μήπως είναι καιρός να δείξει ευαισθησία και για τα μουλάρια; Το θέαμα των σκληρά εργαζόμενων ζώων που βασανίζονται για ώρες στον ήλιο χωρίς ούτε μία γούρνα με νερό, περιμένοντας τις βαλίτσες, τους τουρίστες, τα υλικά οικοδομών, είναι το λιγότερο απολίτιστο και πάντως από τα πιο σκληρά θεάματα. Είναι κακοποίηση ζώων. Είναι δε η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες όταν φθάνουν στο νησί.

Η Υδρα έχει άπειρα καφενεία με τέντες. Θα πείραζε να πλήρωναν οι αγωγιάτες για μια τέντα για τα ζώα τους;  Αραγε φόρους και ΦΠΑ πληρώνουν; Ο οικολόγος υποψήφιος δήμαρχος τι έκανε την ευαισθησία του; Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συναινέσει για… άλλη μία τέντα και μια, φορητή έστω, ξύλινη γούρνα με νερό; Οι κάτοχοι των μουλαριών προφανώς αδιαφορούν. Ομως υπάρχει και νόμος για την κακοποίηση των ζώων. Τέλος, αποτελούν τη βιτρίνα του νησιού· πολιτισμός είναι και η συμπεριφορά προς τα ζώα.‬

Τερψη Καπετου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή