Ντροπή

Κύριε διευθυντά

Εχετε δίκιο για τον «ανθελληνισμό», διότι έχω δύο παιδιά τα οποία μέχρι πρόσφατα ένιωθαν περηφάνια που ήταν Ελληνες. Τώρα, και από την ώρα που ο κ. Bαρουφάκης και ο κ. Τσίπρας έγιναν πρωτοσέλιδο καθημερινώς, σταμάτησαν να λένε ότι είναι Ελληνες και ντρέπονται για τη συμπεριφορά των δύο αυτών κυρίων. Λίγο το κακό μπροστά σε αυτό που περνάτε εσείς στην πατρίδα. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει με τα δύο παιδιά μου είναι ενδεικτικό για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. 

Alex Karas – Texas

Δύσκολη η θέση μας

Κύριε διευθυντά

Ολαός μας έπαιζε επί τέσσερις δεκαετίες με την Ευρώπη και τελικά έχασε. Δεν θέλει όμως να αποδεχθεί την ήττα του, όπως και ποτέ δεν παραδέχεται τα λάθη του, πάντα οι άλλοι τού φταίνε. Εγεύθη όλα αυτά τα χρόνια την εισροή πακτωλού χρημάτων από την Ε.Ε. (ΜΟΠ, DELOR, ESPA) για να κάνει υποδομές, αλλά ελάχιστα έγιναν. Δανείστηκε τεράστια ποσά ώστε το χρέος να μην είναι πλέον διαχειρίσιμο. Το αποτέλεσμα ήταν να υποδουλωθεί εκουσίως στους δανειστές. Τώρα που πρέπει να πληρωθούν τα χρήματα πίσω, οι δανειστές είναι κακοί (σαδιστές, εγκληματίες, μαντρόσκυλο ο Σόιμπλε, βάρβαρη η Μέρκελ κ.ο.κ.). Αλλά εμείς θα νικήσουμε, διότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Ως μεγαλοοφειλέτες τους έχουμε στο χέρι, τους κάνουμε ό,τι θέλουμε, τους βαράμε το νταούλι και χορεύουν όπως θέλουμε εμείς κ.λπ. Μόνο που εμείς ξεχάσαμε ότι όποιος υπερδανείζεται γίνεται εκουσίως δούλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το είπαν, Σόλων, Μένανδρος, Πλούταρχος, Μ. Βασίλειος, Aγ. Γρηγόριος Νύσσης (βλ. γράμματά μου στην «Καθημερινή» 17.04.2010 και 25.09.2010), άρα μπορούν να μας κάνουν ό,τι θέλουν όσα δίκαια και αν έχουμε, καθ’ ότι δίκαιο ισχύει μόνο μεταξύ ίσων, αλλιώς ο αδύνατος θα υποστεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του και ο δυνατός θα κάνει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του (Θουκυδίδης, Βιβλ. Ε΄Αθηναίοι κατά Μηλίων). Δυστυχώς, είμαστε αδύνατοι και ευάλωτοι, αφού ούτε χρήματα έχουμε ούτε συμμάχους, άρα ούτε εθνική ανεξαρτησία μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε αξιοπρέπεια. Με το να υβρίζουμε τους δανειστές μας απλώς δυσχεραίνουμε τη θέση μας, εφόσον τους έχουμε επειγόντως ανάγκη. Ο λαός μας συμβουλεύει «χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλησέ το».

Δρ Βασιλειος Μπελλιος

Γυναικολόγος

Πεντέλη

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή