Κραυγή αγωνίας του πολίτη της Αθήνας

Κραυγή αγωνίας του πολίτη της Αθήνας

Κύριε διευθυντά

Με τους εντυπωσιακούς τίτλους «Κύμα βίας σαρώνει την Αθήνα» και «Η εγκληματικότητα δεν ξαποσταίνει» (13 και 14.12.2016) τα επίκαιρα άρθρα των Γ. Σουλιώτη και Μ. Κατσουνάκη αποδίδουν με τα μελανότερα χρώματα την πρόσφατα οξυνόμενη έκρηξη βίας. Πολύ περισσότερο, όμως, συμπάσχουν και αγωνιούν οι κάτοικοι και οι απασχολούμενοι, που έντρομοι έχουν συσπειρωθεί στο Δίκτυο Πολιτών των 13 Οργανώσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, λόγω του ραγδαίου και εμπρηστικού ευτελισμού του πυρήνα της ελληνικής πρωτεύουσας και των καθημερινών πλέον ενόπλων ληστειών, της βροχής των μολότοφ, της ανταλλαγής πυροβολισμών και των αιματηρών συμπλοκών. Η πλέον εκτός νόμου περιοχή των Εξαρχείων κατολισθαίνει στις καταστάσεις των φαβέλας (παραγκουπόλεων) στο Καράκας, στην Πόλη του Μεξικού ή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου οι απομακρυνθείσες κρατικές αρχές για να τολμήσουν να εισέλθουν σε αυτές καταστρώνουν εκστρατευτικά σχέδια. Πλην όμως, η εγκατάσταση της έκρυθμης αυτής ασυδοσίας έπαψε να αποτελεί «προνόμιο» του αθηναϊκού κέντρου. Οχι μόνο άρχισε να εξάγεται στην περιφέρεια, αλλά και επιταχύνει, κι εκεί, τη διάλυση του αστικού χώρου και του κοινωνικού ιστού, οπότε άκρως επικίνδυνο προβάλλει το φάσμα της κόπωσης και απογοήτευσης από την ακατανόητη αβελτηρία της συντεταγμένης πολιτείας. Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση η απελπισία της κοινωνίας των πολιτών μπροστά σε αυτήν τη γενική μοιρολατρική απάθεια και αδράνεια. Ζητούμε τους αρμόδιους φορείς να δράσουν άμεσα.

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού(Συντονιστής)

Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο – Αθήνα, Γειτονία-Νεάπολη Εξαρχείων, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Ο Αρδηττός», Επιτροπή πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας, Κίνηση ΠΕΖΗ, Κίνηση Πολιτών Ανω Πετραλώνων, Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου, Κίνηση Πολιτών Φιλοπάππου, Μέγας Αλέξανδρος (Γκάζι, Κεραμεικός, Ρούφ), Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάννη, Σύλλογος των Αθηναίων, Σύλλογος Κατοίκων Θησείου, Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών

Τα Εξάρχεια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή