Το «στρατηγείο» των γνωστών-αγνώστων

Το «στρατηγείο» των γνωστών-αγνώστων

Κύριε διευθυντά

Εχουν γραφτεί πολλά για τα ευτράπελα του παρ’ ημίν ακαδημαϊκού ασύλου, αλλά η πραγματικότητα υπερβαίνει κάθε φαντασία. Προ των Χριστουγέννων, οι γνωστοί-άγνωστοι του κράτους των Εξαρχείων έκαψαν, έτσι για την πλάκα τους, τρία τρόλεϊ στην Πατησίων, εξορμώμενοι και προστατευόμενοι από το κτίριο του Πολυτεχνείου.

Εκεί ως γνωστόν, δεκαετίες τώρα, ελέω ασύλου, έχουν καταλάβει αίθουσα του ιστορικού κτιρίου, όπου είναι και το στρατηγείο τους για τις επιθέσεις στα πέριξ. Κανείς ευαίσθητος καθηγητής ή πρύτανης του ΕΜΠ δεν ενοχλήθηκε από την προφανή και τρανταχτή παρανομία. Στο άρθρο του στις 22 Δεκεμβρίου ο κ. Μανδραβέλης, με τίτλο «Το κόστος της ιδεοληψίας», έγραψε για την αβελτηρία καθηγητών και εργαζομένων της Αρχιτεκτονικής, που είναι οι μόνοι που έχουν τα γραφεία τους στο κτίριο αυτό και αρνούνται να μεταφερθούν στα «σύνορα» του Ζωγράφου, όπου και τα υπόλοιπα κτίρια του Πολυτεχνείου, για να μη χάσουν τη βολή τους. Πλήρης παραλογισμός, ανικανότης και παρανομία πανεπιστημιακών, υπουργείου Παιδείας και εν γένει κυβέρνησης και κράτους, που ανέχονται αυτήν την ανοικτή πληγή. Διότι οι καταληψίες χώρων του κτιρίου δεν έχουν καμία σχέση με το ίδρυμα. Είναι τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος πανεπιστημίου και κυβερνήσεων διαχρονικώς, που για δικούς της λόγους η κάθε πλευρά ανέχεται και συντηρεί αυτό το κοινωνικό απόστημα, που προκαλεί κάθε συνετό Ελληνα. Ισως το φαινόμενο να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, άξιο για το Γκίνες, μόνο που είναι τόσο θλιβερό που μας γεμίζει παράπονο και κατήφεια. Πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο δεν υπάρχει αντίστοιχη ντροπιαστική εικόνα.  Για άλλη μία φορά ο μεγάλος και διαχρονικός Σουρής θα αναφωνούσε: «Ω Ελλάς ηρώων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα».

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός – Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή