«Οι Σλαβομακεδόνες εφευρέθηκαν»

«Οι Σλαβομακεδόνες εφευρέθηκαν»

Κύριε διευθυντά

Διαβάζω κάθε Κυριακή την «Καθημερινή» της Κυριακής, τη βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα και θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω εσάς αλλά και τους συνεργάτες σας για την αξιόλογη δουλειά που κάνετε.

Την Κυριακή 14 Μαΐου διάβασα άρθρο του κ. Σουλιώτη για τον Σκοπιανό αξιωματούχο που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και στην ομολογία του κατέθεσε ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος σερβικής καταγωγής.

Με αφορμές, το ανωτέρω γεγονός, την αλλαγή πολιτικής των ισχυρών (κυρίως των ΗΠΑ) και δεδομένου του ότι οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ στην πλειοψηφία τους είναι Σλάβοι βουλγαρικής ή σερβικής καταγωγής, όπως ο εν λόγω αξιωματούχος, θα παρακαλούσα να ζητήσετε (αν το θεωρείτε δεοντολογικό και σωστό) από τον κ. Τζίμα να χρησιμοποιεί περισσότερο τον όρο Σλάβοι και όχι Σλαβομακεδόνες.

Για να πειστεί προς τούτο, μπορεί να ανατρέξει στην αρθρογραφία και στην ιστορία των βαλκανικών πολέμων, του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των διαπραγματεύσεων και συμφωνιών, όπου με ευκολία θα διαπιστώσει ότι δεν συμμετείχαν πουθενά «Μακεδόνες» ή «Σλαβομακεδόνες» αλλά Τούρκοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Βλάχοι, Ρουμάνοι και Ελληνες. Και δεν συμμετείχαν γιατί απλά δεν υπήρχαν. «Μετά εφευρέθηκαν».

Αβρααμ Φιλιππιδης, Θεσσαλονίκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή