Προσοχή, μη χαθείτε στο δάσος Ελληνικού

Προσοχή, μη χαθείτε στο δάσος Ελληνικού

Κύριε διευθυντά

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι μια περιοχή χαρακτηρίζεται δάσος εφόσον διαθέτει πολλά και ψηλά δέντρα. Κάνουν όμως λάθος γιατί δάσος ονομάζεται μια περιοχή μόνον εφόσον έχει εκδοθεί ένα σχετικό διάταγμα για τον χαρακτηρισμό της. Δηλαδή, δάσος μπορεί να είναι μια περιοχή με κατσάβραχα, χωρίς ούτε ένα δέντρο, όπου να μη φυτρώνει ούτε θυμάρι, φτάνει να έχει χαρακτηριστεί έτσι με ένα διάταγμα.

Ας θυμηθούμε, όμως, τώρα το περίφημο δάσος των 37 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που με την ύπαρξή του εμποδίζει την αξιοποίηση του όλου χώρου και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, που τόσο τις έχει ανάγκη η χώρα. Λοιπόν εκεί δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Πρώτον ότι δεν υπάρχει σχετικό διάταγμα για τον χαρακτηρισμό του. Τότε δάσος δεν υφίσταται και άδικα δημιουργήθηκε όλος ο θόρυβος. Δεύτερον ότι υπάρχει διάταγμα για τον χαρακτηρισμό του. Τότε όμως, τόσο δύσκολο είναι να εκδοθεί ένα νέο διάταγμα για τον αποχαρακτηρισμό του; Και δεν θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να προβεί στην άμεση έκδοση αυτού του νέου διατάγματος, ώστε να προχωρήσει η επένδυση, αλλά και για να αποδείξει ότι άδικα κατηγορείται για σκόπιμη κωλυσιεργία;

Νικος Δυοβουνιωτης, Πολιτικός Μηχανικός – Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή