Πρωθυπουργός­–νομοδιδάσκαλος

Πρωθυπουργός­–νομοδιδάσκαλος

Κύριε διευθυντά

Στην εφημερίδα σας στις 18/7/2017 στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Μέτωπο με τη Δικαιοσύνη», αναφερόμενη στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, μεταφέρω τι ανέφερε ο κ. Τσίπρας: «Ενα θεσμικό πλαίσιο που δεν βοηθάει και μια αντιμετώπιση από την πλευρά της τακτικής Δικαιοσύνης, που επίσης δεν βοηθάει και προστατεύει πολλές φορές τους κακοπληρωτές εργοδότες».

Ωστε, κατά τον κ. Τσίπρα, η δικαστική εξουσία είναι για να βοηθάει; Ποιον; Υπάρχει στο Σύνταγμα της Ελλάδος διάταξη που να επιτάσσει στη Δικαιοσύνη να βοηθάει; Το βοηθάω σημαίνει συνεργάζομαι και δεν είμαι ανεξάρτητος. Το ότι η Δικαιοσύνη ως τρίτη εξουσία είναι ανεξάρτητη προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπου σε πλήθος άρθρων του αναφέρεται σε αυτή. Πώς θα επιθυμούσε ο κ. Τσίπρας η τρίτη εξουσία να βοηθούσε; Ποιον και κατά ποιον τρόπο;

Επιπλέον λέγει ο κ. Τσίπρας ότι «η Δικαιοσύνη πολλές φορές προστατεύει τους κακοπληρωτές εργοδότες». Η φράση αυτή είναι πολύ βαριά και επιφέρει πλήρη ρήξη μεταξύ πρώτου και τρίτου συνταγματικού θεσμού της χώρας. Οι φράσεις του αυτές είναι απαράδεκτες και γκρεμίζουν τους τρεις πυλώνες της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Η Δικαιοσύνη δεν έρχεται στα μέτρα καμιάς κυβέρνησης και δεν εξυπηρετεί κανέναν κυβερνητικό σκοπό, αλλά οι αποφάσεις της είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα, την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Λαμβάνονται δε πάντα ελεύθερα και κατά πλειοψηφία χωρίς την επέμβαση κανενός, οιοσδήποτε και αν είναι αυτός. Τέλος, αν από τα τρία ανώτατα δικαστήρια ορισμένοι νόμοι κρίνονται αντισυνταγματικοί ή αντίθετοι με το δημόσιο συμφέρον ή ανεφάρμοστοι, γι’ αυτό ευθύνονται η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία, η δεύτερη έχει τυφλή υπακοή στην εκτελεστική εξουσία!

Η Δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη.

Ι. Θ. Χαϊνης, Ομότιμος καθήγητης ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή