Δεν έγινε έφοδος στο Αχίλλειον

Δεν έγινε έφοδος στο Αχίλλειον

Κύριε διευθυντά

Αναγνώστης εδώ και περίπου 55 χρόνια της έγκριτης εφημερίδας σας, έχω τη συνήθεια κάπου κάπου να εντρυφώ σε παλαιότερα φύλλα για διάφορους λόγους. Ετσι συνέβη κατά την επανάγνωση της «Καθημερινής» της 3-3-2017, όπου έκπληκτος διάβασα στη στήλη «Γράμματα Αναγνωστών» (σελ. 10) επιστολή του κ. Χάρη Χαραλαμπίδη, τέως προέδρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, την οποίαν δεν είχα προσέξει κατά την πρώτην ανάγνωση της εφημερίδας. Της έχει δοθεί ο τίτλος: Καταστροφές «ιστορική αδεία;»

Μιλάει ο κ. Χαραλαμπίδης για τον σεβασμό στα μνημεία που επιδεικνύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, σε αντίθεση με εμάς στην Ελλάδα, και συνεχίζει γράφων:

«Τώρα έρχομαι να θυμίσω τη λυσσαλέα έφοδο και τις καταστροφές στο παλάτι του Αχιλλείου της Κέρκυρας από ένα μέρος του λαού του νησιού, με επικεφαλής έναν παλιό υπουργό, διαδηλώνοντας και ωρυόμενοι ότι αυτό είναι κτήμα του λαού και όχι των βασιλέων, άρα να καταστραφεί». Κάτι τέτοιο, όμως, ουδέποτε συνέβη. Πρόκειται περί πρωτοφανούς ψεύδους.

Ιωαννης Γ. Κουρκουλος, σ. Δικηγόρος – πρώην δήμαρχος Κερκυραίων, Κέρκυρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή